Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kapelle Konkoer: 'Geen boenke boenke, maar hoempapa'

Geplaatst opmaandag 4 maart 2019 - 17:45

Een sjpaskapel is onlosmakelijk met vastelaovend verbonden, maar de concurrentie van moderne vastelaovesmuziek is groot.

Om de oorsprong niet vergeten, wordt in Geleen op maandag het Kapelle Konkoer georganiseerd. Alle kapellen in Geleen doen daar aan mee.

Niet vergeten
"Vernieuwing is prima, maar je moet zeker de traditionele, oude vastelaovendmuziek niet vergeten", zegt Ben Erkens. Hij heeft vijf keer het LVK gewonnen; drie keer als artiest en twee keer als schrijver. Daarnaast speelt hij tuba bij Oete Waeg, een kapel uit Geleen die volgend seizoen het 4 x 11-jarig jubileum viert.

Compromis
"Nog eens 44 jaar zal niet lukken", grapt Erkens, "maar zolang als het gaat houden we de kapeltraditie in ere. Ik weet niet of we van de moderne vastelaovesmuziek kunnen winnen. Dan maar een compromis tussen de twee muziekstijlen. Je moet proberen het in evenwicht te houden."

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen