Overslaan en naar de inhoud gaan

Kapelle Konkoer: 'Geen boenke boenke, maar hoempapa'

Geplaatst opmaandag 4 maart 2019 - 17:45

Een sjpaskapel is onlosmakelijk met vastelaovend verbonden, maar de concurrentie van moderne vastelaovesmuziek is groot.

Om de oorsprong niet vergeten, wordt in Geleen op maandag het Kapelle Konkoer georganiseerd. Alle kapellen in Geleen doen daar aan mee.

Niet vergeten
"Vernieuwing is prima, maar je moet zeker de traditionele, oude vastelaovendmuziek niet vergeten", zegt Ben Erkens. Hij heeft vijf keer het LVK gewonnen; drie keer als artiest en twee keer als schrijver. Daarnaast speelt hij tuba bij Oete Waeg, een kapel uit Geleen die volgend seizoen het 4 x 11-jarig jubileum viert.

Compromis
"Nog eens 44 jaar zal niet lukken", grapt Erkens, "maar zolang als het gaat houden we de kapeltraditie in ere. Ik weet niet of we van de moderne vastelaovesmuziek kunnen winnen. Dan maar een compromis tussen de twee muziekstijlen. Je moet proberen het in evenwicht te houden."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen