Overslaan en naar de inhoud gaan

Kapelle Konkoer: 'Geen boenke boenke, maar hoempapa'

Geplaatst opmaandag 4 maart 2019 - 17:45

Een sjpaskapel is onlosmakelijk met vastelaovend verbonden, maar de concurrentie van moderne vastelaovesmuziek is groot.

Om de oorsprong niet vergeten, wordt in Geleen op maandag het Kapelle Konkoer georganiseerd. Alle kapellen in Geleen doen daar aan mee.

Niet vergeten
"Vernieuwing is prima, maar je moet zeker de traditionele, oude vastelaovendmuziek niet vergeten", zegt Ben Erkens. Hij heeft vijf keer het LVK gewonnen; drie keer als artiest en twee keer als schrijver. Daarnaast speelt hij tuba bij Oete Waeg, een kapel uit Geleen die volgend seizoen het 4 x 11-jarig jubileum viert.

Compromis
"Nog eens 44 jaar zal niet lukken", grapt Erkens, "maar zolang als het gaat houden we de kapeltraditie in ere. Ik weet niet of we van de moderne vastelaovesmuziek kunnen winnen. Dan maar een compromis tussen de twee muziekstijlen. Je moet proberen het in evenwicht te houden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen