Overslaan en naar de inhoud gaan

Kapelle Konkoer: 'Geen boenke boenke, maar hoempapa'

Geplaatst opmaandag 4 maart 2019 - 17:45

Een sjpaskapel is onlosmakelijk met vastelaovend verbonden, maar de concurrentie van moderne vastelaovesmuziek is groot.

Om de oorsprong niet vergeten, wordt in Geleen op maandag het Kapelle Konkoer georganiseerd. Alle kapellen in Geleen doen daar aan mee.

Niet vergeten
"Vernieuwing is prima, maar je moet zeker de traditionele, oude vastelaovendmuziek niet vergeten", zegt Ben Erkens. Hij heeft vijf keer het LVK gewonnen; drie keer als artiest en twee keer als schrijver. Daarnaast speelt hij tuba bij Oete Waeg, een kapel uit Geleen die volgend seizoen het 4 x 11-jarig jubileum viert.

Compromis
"Nog eens 44 jaar zal niet lukken", grapt Erkens, "maar zolang als het gaat houden we de kapeltraditie in ere. Ik weet niet of we van de moderne vastelaovesmuziek kunnen winnen. Dan maar een compromis tussen de twee muziekstijlen. Je moet proberen het in evenwicht te houden."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen