Overslaan en naar de inhoud gaan

Kapelaans ook actief in Peel en Maas

Geplaatst opwoensdag 12 oktober 2016 - 9:38

Deken Alexander de Graaf Woutering en kapelaans Marcin Fratczak, Karol Mielnik en Terrence Ragel zijn per 1 oktober benoemd tot respectievelijk waarnemend pastoor (administrator) en kapelaans in Baarlo, Maasbree, Kessel en Kessel-Eik.

De Graaf Woutering en de drie kapelaans blijven daarnaast actief in Horst, Hegelsom, Melderslo, Meterik, America, Griendtsveen, Sevenum, Kronenberg en Evertsoord.

Gat opgevuld
Samen met kapelaan Hans te Boekhorst, in het verleden onder meer actief in Heythuysen, vullen ze het gat op dat in Baarlo, Maasbree, Kessel en Kessel-Eik is ontstaan door het vertrek van pastoor Hub Horstman.

Eigen verzoek
Volgens het bisdom Roermond heeft Horstman op eigen verzoek eervol ontslag gekregen als pastoor. Hij wil het rustiger aan gaan doen en niet meer belast worden met de verantwoordelijkheden van een pastoor. Daarom gaat Horstman aan de slag als kapelaan in Spaubeek, Neerbeek, Sweikhuizen en Beek (dekenaat Schinnen).

Samenwerking
Volgens het bisdom past de onderlinge verdeling van taken in delen van Horst aan de Maas en Peel en Maas in de eigen toekomstvisie. Door samenwerking is een parochie minder afhankelijk van één persoon en staat er in nood altijd iemand anders klaar. Vanwege een gebrek aan mankracht is het daarentegen ook niet meer mogelijk nog pastoors voor slechts één parochie te benoemen.

Werkdruk
Het bisdom Roermond erkent dat het takenpakket van deken Alexander de Graaf Woutering inmiddels erg zwaar is. Daarom wordt ondertussen verder gezocht naar een permanente pastoor voor Baarlo, Maasbree, Kessel en Kessel-Eik.

Omdat de kans volgens het bisdom klein is dat deze persoon snel wordt gevonden, is de deken van Horst toch als waarnemend pastoor benoemd in de vier parochies in Peel en Maas.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Steeds minder mensen willen een kerkelijke begrafenis
Emeritus-bisschop Frans Wiertz 50 jaar priester
Openlijk verzet tegen nieuw onzevader
Honden krijgen zegen: 'Hoop dat hij niet meer gebeten wordt'
Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen