Overslaan en naar de inhoud gaan

Kapelaans ook actief in Peel en Maas

Geplaatst opwoensdag 12 oktober 2016 - 9:38

Deken Alexander de Graaf Woutering en kapelaans Marcin Fratczak, Karol Mielnik en Terrence Ragel zijn per 1 oktober benoemd tot respectievelijk waarnemend pastoor (administrator) en kapelaans in Baarlo, Maasbree, Kessel en Kessel-Eik.

De Graaf Woutering en de drie kapelaans blijven daarnaast actief in Horst, Hegelsom, Melderslo, Meterik, America, Griendtsveen, Sevenum, Kronenberg en Evertsoord.

Gat opgevuld
Samen met kapelaan Hans te Boekhorst, in het verleden onder meer actief in Heythuysen, vullen ze het gat op dat in Baarlo, Maasbree, Kessel en Kessel-Eik is ontstaan door het vertrek van pastoor Hub Horstman.

Eigen verzoek
Volgens het bisdom Roermond heeft Horstman op eigen verzoek eervol ontslag gekregen als pastoor. Hij wil het rustiger aan gaan doen en niet meer belast worden met de verantwoordelijkheden van een pastoor. Daarom gaat Horstman aan de slag als kapelaan in Spaubeek, Neerbeek, Sweikhuizen en Beek (dekenaat Schinnen).

Samenwerking
Volgens het bisdom past de onderlinge verdeling van taken in delen van Horst aan de Maas en Peel en Maas in de eigen toekomstvisie. Door samenwerking is een parochie minder afhankelijk van één persoon en staat er in nood altijd iemand anders klaar. Vanwege een gebrek aan mankracht is het daarentegen ook niet meer mogelijk nog pastoors voor slechts één parochie te benoemen.

Werkdruk
Het bisdom Roermond erkent dat het takenpakket van deken Alexander de Graaf Woutering inmiddels erg zwaar is. Daarom wordt ondertussen verder gezocht naar een permanente pastoor voor Baarlo, Maasbree, Kessel en Kessel-Eik.

Omdat de kans volgens het bisdom klein is dat deze persoon snel wordt gevonden, is de deken van Horst toch als waarnemend pastoor benoemd in de vier parochies in Peel en Maas.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Steeds minder mensen willen een kerkelijke begrafenis
Emeritus-bisschop Frans Wiertz 50 jaar priester
Openlijk verzet tegen nieuw onzevader
stockfoto kerk bisdom
Bisdom Roermond schaalt flink af: van 300 naar 50 parochies
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen