Overslaan en naar de inhoud gaan

Kapelaans ook actief in Peel en Maas

Geplaatst opwoensdag 12 oktober 2016 - 9:38

Deken Alexander de Graaf Woutering en kapelaans Marcin Fratczak, Karol Mielnik en Terrence Ragel zijn per 1 oktober benoemd tot respectievelijk waarnemend pastoor (administrator) en kapelaans in Baarlo, Maasbree, Kessel en Kessel-Eik.

De Graaf Woutering en de drie kapelaans blijven daarnaast actief in Horst, Hegelsom, Melderslo, Meterik, America, Griendtsveen, Sevenum, Kronenberg en Evertsoord.

Gat opgevuld
Samen met kapelaan Hans te Boekhorst, in het verleden onder meer actief in Heythuysen, vullen ze het gat op dat in Baarlo, Maasbree, Kessel en Kessel-Eik is ontstaan door het vertrek van pastoor Hub Horstman.

Eigen verzoek
Volgens het bisdom Roermond heeft Horstman op eigen verzoek eervol ontslag gekregen als pastoor. Hij wil het rustiger aan gaan doen en niet meer belast worden met de verantwoordelijkheden van een pastoor. Daarom gaat Horstman aan de slag als kapelaan in Spaubeek, Neerbeek, Sweikhuizen en Beek (dekenaat Schinnen).

Samenwerking
Volgens het bisdom past de onderlinge verdeling van taken in delen van Horst aan de Maas en Peel en Maas in de eigen toekomstvisie. Door samenwerking is een parochie minder afhankelijk van één persoon en staat er in nood altijd iemand anders klaar. Vanwege een gebrek aan mankracht is het daarentegen ook niet meer mogelijk nog pastoors voor slechts één parochie te benoemen.

Werkdruk
Het bisdom Roermond erkent dat het takenpakket van deken Alexander de Graaf Woutering inmiddels erg zwaar is. Daarom wordt ondertussen verder gezocht naar een permanente pastoor voor Baarlo, Maasbree, Kessel en Kessel-Eik.

Omdat de kans volgens het bisdom klein is dat deze persoon snel wordt gevonden, is de deken van Horst toch als waarnemend pastoor benoemd in de vier parochies in Peel en Maas.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Steeds minder mensen willen een kerkelijke begrafenis
Openlijk verzet tegen nieuw onzevader
Emeritus-bisschop Frans Wiertz 50 jaar priester
Honden krijgen zegen: 'Hoop dat hij niet meer gebeten wordt'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen