Overslaan en naar de inhoud gaan

Kapel tijdelijk gesloten na vandalisme: 'Niet te doen'

Geplaatst opdinsdag 3 maart 2020 - 16:17

De Sint Joris Kapel in Wessem blijft voorlopig gesloten, omdat de kapel al verschillende keren doelwit is geweest van vandalisme.

Dat besluit deelt het bestuur van schutterij Sint Joris mede op Facebook.

Offerblok
In de kapel aan het Van Horneplein werd al talloze keren ingebroken voor, volgens het bestuur, een buit van 'slechts enkele euro's'. Afgelopen week was het ook weer raak. De inhoud van het offerblok werd toen meegenomen. Ook tijdens carnaval was de kapel doelwit van vandalisme. Dat alles is voor het bestuur van de schutterij de druppel die de emmer doet overlopen.

Rotzooi
De Sint Joris Kapel werd gebouwd na het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Wessem in 2005 als dank voor de inzet van de Wessemer gemeenschap tijdens het evenement. "Veel mensen maken dankbaar gebruik van deze kapel om even te bidden en een kaarsje aan te steken", aldus het bestuur. "Er wordt veel schade veroorzaakt door de inbraken. Het is dan ook bijna niet meer te doen om de kapel te onderhouden, schoon te maken en telkens rotzooi en vernielingen op te ruimen. Hierdoor is dus het besluit genomen om de kapel voorlopig dicht te laten."

Het bestuur doet via Facebook nog een oproep aan de inwoners om een oogje in het zeil te houden rondom de Sint Joris Kapel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen