Kaars geloof (27 mrt 2020)

Video: Bidden tegen corona in de kapel van Genooi

In de Kapel van Onze Lieve Vrouw van Genooi in Venlo steken mensen deze dagen volop kaarsjes aan. Voor zieke familieleden en vrienden en voor een goede afloop van de coronacrisis die de wereld in zijn greep houdt.

schade Mariakapel Rolduc
Kapelletje vernield met vuurwerk: 'Ravage is groot'

De Mariakapel bij abdij Rolduc in Kerkrade is in de nacht van maandag op dinsdag vernield met vuurwerk. "Het kapelletje is letterlijk ontploft. De ravage is groot", vertelt Max Ruiters.

Mariakapel Venlo dicht na baldadige inbraak

De Mariakapel van Domani in Venlo blijft de komende tijd dicht nadat inbrekers hebben geprobeerd het offerblok leeg te roven.

Vandalen steken offerblok kapel in brand

Een offerblok aan een muur van een kapel in Valkenburg aan de Geul is in brand gestoken.

Opnieuw heiligenbeelden gestolen uit kapel

Opnieuw zijn er heiligenbeelden gestolen uit een Limburgse kapel. Dit keer sloegen dieven hun slag in Tungelroy.

Vandalen halen kapel leeg: relikwieën en poortje weg

De Mariakapel langs de Maas in Well zou leeggeroofd zijn.

Dieven rukken Jezusbeeld met geweld van muur in kapel

Dieven in Maastricht zijn aan de haal gegaan met een Jezusbeeld.

Replica's moeten kruisen en wegkapellen beschermen

Steeds meer van de 3000 wegkruisen en kapellen in Limburg worden gestolen of raken beschadigd. Om ze te behouden voor de toekomst worden er replica's van gemaakt en geplaatst.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten