Overslaan en naar de inhoud gaan

Kantinebrand SV Meerssen: 'Herinneringen allemaal weg'

Geplaatst opzondag 2 augustus 2020 - 15:10

Het was schrikken voor Hub Odekerken van SV Meerssen, toen hij in de nacht van zaterdag op zondag metershoge vlammen uit het gebouw van zijn geliefde voetbalclub zag komen.

"Je schrikt je een ongeluk als je die vlammen van tien meter hoog ziet", zegt het bestuurslid van de club, tevens beheerder van het complex.

Inbraakalarm
Hij kreeg rond 3:00 uur een melding van het inbraakalarm en ging een kijkje nemen. Wat hij aantrof, had hij niet kunnen vermoeden. "Toen zag je al direct dat de kantine niet meer te redden was", zegt hij. "We moeten kijken hoe we zo snel mogelijk toch de zaak aan de gang kunnen krijgen."

Lees ook: Kantine SV Meerssen volledig verwoest door brand

'Herinneringen zijn weg'
Kantinebeheerder Wim Ghijsen is zondagochtend ook naar het complex gekomen om te kijken wat er over is van 'zijn' kantine. Niet heel veel meer somt hij op: "De oud-prinsen, we hadden er meer dan 50 ophangen. We hadden shirts ophangen van Erik Meijer en Bert van Marwijk. Doodsprentjes die allemaal bij elkaar stonden. De herinneringen zijn helemaal weg."

De twee hebben nog geen idee hoe het vuur is ontstaan. De kantine is volledig in de as gelegd. Overige ruimtes zoals kleedkamers zijn niet afgebrand. "We hebben wel vaker meldingen gehad, maar dan was het inbraak", zegt Ghijsen.

Inzamelingsactie
Amateurvoetbalverenigingen uit Maastricht zijn een gezamenlijke geldinzamelingsactie gestart om de club uit Meerssen te helpen bij wederopbouw van de sportkantine. Daarbij is al meer dan 6000 euro opgehaald.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen