Overslaan en naar de inhoud gaan

Kansloos VVV-Venlo drinkt gifbeker helemaal leeg

Geplaatst opzondag 16 mei 2021 - 16:28

In de laatste wedstrijd van het seizoen én in de Eredivisie heeft VVV-Venlo opnieuw verloren. FC Emmen won in De Koel: 0-4.

De gifbeker moest voor VVV helemaal leeg. Ook in speelronde 34 kon de ploeg niet winnen. En alleen omdat ADO Den Haag niet won, eindigen de Venlonaren het rampseizoen op de voorlaatste plek in de Eredivisie.

Talent
Met een flink aantal wijzigingen moest de thuisclub beginnen aan de afsluiting van het seizoen. De geblesseerden Giakoumakis en Kirschbaum ontbraken in de selectie. En ook trainer Jos Luhukay was afwezig, hij zit in quarantaine. Met Jay Driessen op de bank als eindverantwoordelijke was er een basisplaats voor Wassim Essanoussi, talent uit eigen opleiding. Ongetwijfeld een voorbode voor komend seizoen, waarin de jeugd nog meer kansen zal krijgen.

Lees ook: VVV-trainer Luhukay mist laatste wedstrijd door quarantaine

Tempo
In de eerste helft was het tempo erg laag, maar kreeg Emmen de beste mogelijkheden. Delano van Crooij deed zijn werk en hield VVV met een aantal reddingen in de wedstrijd. Toch was er nog voor de pauze de voorsprong toen de verdediging van VVV alles toeliet en Adzic kon binnentikken: 0-1. Er zat vooral voor de bezoekers uit Drenthe nog veel spanning op het duel, want bij winst zou Emmen zich nog rechtstreeks kunnen handhaven.

Aanmoediging
Dan moest Fortuna Sittard in Tilburg wel punten pakken van Willem II. In de aanloop naar het duel meldden de Sittardenaren zich bij de voetbalbond met de mededeling dat FC Emmen een aanmoedigingspremie had uitgeloofd. En dat is tegen alle regels. Ronald Lubbers, voorzitter van Emmen ontkent, maar de openbare aanklager zal ongeacht alle uitslagen een onafhankelijk onderzoek instellen.

Lees ook: Fortuna bedankt voor premie FC Emmen en schakelt KNVB in

Zomerstop
De energie was er helemaal uit bij VVV. Logisch, want al gedegradeerd. Maar de ploeg kon zich niet meer bij elkaar rapen en Emmen kon in de tweede helft de voorsprong verder uitbreiden. Pena, De Leeuw en Gladon zorgden voor de 0-4 eindstand.

Ontknoping
Voormalig VVV-coach en huidig trainer van NAC Breda, Maurice Steijn op tribune, zat op de juiste plek. Hij zag de komende tegenstander in de de play-offs aan het werk. Want in Tilburg verloor Fortuna Sittard van Willem II . Daardoor speelden de Brabanders zich veilig en wordt het seizoen van FC Emmen verlengd. VVV-Venlo gaat met een enorme kater op vakantie.

Wederopbouw
Voor VVV-Venlo eindigde daarmee officieel het vierjarig verblijf op het hoogste niveau. De club zal zowel sportief als financieel pas op de plaats maken en een flinke renovatie doorvoeren om in het weekend van 6 augustus, bij de start van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie weer klaar te staan.

Bekijk hier de reactie van VVV na afloop van de wedstrijd:

Video: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen