Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kansloos VVV blijkt kanonnenvoer voor getergd Ajax

Geplaatst opzaterdag 2 februari 2019 - 21:33

VVV-Venlo heeft in de Johan Cruijff ArenA niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Ajax. De geel-zwarten moesten zich met liefst 6-0 gewonnen geven.

De Amsterdammers was er veel aan gelegen de beschamende 6-2 nederlaag van vorige week tegen Feyenoord weg te spoelen, en dat bleek vooral in de tweede helft een vervelend gegeven voor de ploeg uit Venlo.

Zeeën aan ruimte
Ajax was van begin af aan de ploeg met het meeste balbezit, maar dat leverde behoudens een mogelijkheid voor Kasper Dolberg in het eerste halfuur geen 100%-kansen op. VVV verzuimde, vooral via Jay-Roy Grot, in de counter gebruik te maken van de zeeën aan ruimte die Ajax weggaf.

Vrije trap
Dat kwam de formatie van Maurice Steijn duur te staan. Ajax greep immers na 35 minuten de voorsprong via Hakim Ziyech. De Marokkaans international krulde een vrije trap op fraaie wijze in de kruising voorbij Lars Unnerstall. De Duitse doelman moest op slag van rust voorkomen dat Dolberg via een Venloos been de 2-0 in het mandje legde.

Lars Unnerstall vliegt naar de hoek, maar kan de 1-0 van Hakim Ziyech niet voorkomen.
Foto: Orange Pictures

Op slot
Na de rust nam Ajax snel verder afstand. Het zette VVV vast en na een aantal geblokte pogingen bereikte Donny van de Beek spits Dolberg, die op technisch knappe wijze de 2-0 binnenprikte. De wedstrijd was nét een uur oud toen Ajax het duel op slot gooide: Dusan Tadic was er als de kippen bij om een rebound in een leeg VVV-doel te schuiven.

Neres
VVV's verzet was daarmee wel gebroken. Ajax trok op haar beurt in de slotfase de gashandel nog even open. Via het been van Damian van Bruggen tikte de uit balans gebrachte David Neres in de 84ste minuut de 4-0 binnen, en twee minuten bood diezelfde Neres mede-invaller Klaas-Jan Huntelaar een niet te missen kans: 5-0.

Zeperd
Het slotakkoord was in blessuretijd voor Donny van de Beek. Opnieuw was Neres de aangever, waarna de middenvelder koelbloedig de bal in de verre kruising legde. VVV zakt door de zeperd voorlopig van de zevende naar de achtste plaats.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen