Overslaan en naar de inhoud gaan

Kanshebber Dumoulin begint seizoen met 40ste plek

Geplaatst opdinsdag 20 januari 2015 - 10:19

Tom Dumoulin is het wielerseizoen begonnen met een 40ste plek in de eerste etappe van de Tour Down Under.

De renner uit Maastricht zat in het peloton en kwam in dezelfde tijd binnen als de winnaar Jack Bobridge.

Kanshebber
Dumoulin werd eerder deze week meteen tot één van de favorieten gebombardeerd voor de zege in Australië. Richie Porte die vorige week al bewees goed in vorm te zijn, noemde Cadel Evans de belangrijkste kanshebber, maar vergat ook de Maastrichtenaar niet. "Naast Cadel zijn er nog diverse renners die kunnen klimmen en sprinten, zoals Tom Dumoulin."

Tweede
Tijdens de eerste etappe hield Dumoulin zijn kruit echter nog droog. Een andere Nederlander deed wel mee voor de dagzege. Lieuwe Westra eindigde in Campbelltown achter de Australiër Bobridge als tweede.

Kopgroep
De 25-jarige Australiër was de sterkste van een kopgroepje van vier renners. Hij is de eerste winnaar van een World Tour-koers in het nieuwe jaar. De renner van UniSA-Australia is ook de eerste leider in Australië.

Bobridge
Bobridge, Westra, de Australiër Luke Durbridge en de Rus Maxim Belkov waren in de 132 kilometer lange etappe van Tanunda naar Campbelltown al vroeg weggereden uit het peloton. Het groepje kreeg niet meer dan drie minuten voorsprong maar de sprintersploegen konden de koplopers niet meer terugpakken. Op tweehonderd meter van de streep zette Bobridge de sprint aan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Dumoulin komt net tekort voor dagzege
Dumoulin derde in derde rit Tour Down Under
Dumoulin blijft derde in Tour Down Under
Dumoulin zakt in klassement Tour Down Under
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen