Overslaan en naar de inhoud gaan

Kans op zwembad op Floriadeterrein lijkt klein

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2015 - 22:00

De kans is klein dat Horst aan de Maas meedoet aan een nieuw regionaal zwembad met Venlo op het Floriadeterrein.

Aan de bouw daarvan kleven voor de gemeente veel meer na- dan voordelen, zo blijkt uit een haalbaarheidsonderzoek. Zo benadrukt de gemeente dat nog niet duidelijk is wie het naar schatting 19 miljoen euro kostende bad gaat bouwen.

Te rooskleurig
De sluiting van binnenbad De Wisselslag in Blerick en De Berkel in Horst betekent ontslag voor naar schatting 9 van de 24 fte's. Een sociaal plan gaat Horst aan de Maas 750.000 tot 1,8 miljoen euro kosten. Bovendien vindt de gemeente dat het aantal geschatte jaarlijkse bezoekers van het regiobad (134.000) te rooskleurig wordt voorgesteld. Ook zal een regiobad hogere uurtarieven rekenen voor verenigingen.

De gemeenteraden beslissen dit najaar over het regiobad op het Floriadeterrein. Dat komt er niet als een van de raden nee zegt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'College Venlo loog over Villa Flora'
Zwemmen Zwembad
Gezamenlijk zwembad Venlo en Horst gaat niet door
Innovatoren Venlo
Gennep stapt mogelijk uit Greenpark
'Gratis' VVD-feestje Mark Verheijen was volgens regels
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen