Overslaan en naar de inhoud gaan

Kans op WK verkeken voor Oranje-handballers

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 21:06

Voor de Oranjemannen is er geen ticket meer te verdienen voor het WK 2021 in Egypte. Door de uitbraak van het coronavirus gaat er zonder te spelen, een streep door de play-offs.

Door de derde plaats in de poule op het EK in Trondheim was de Nederlandse ploeg, met een behoorlijk Limburgse inbreng, geplaatst voor de play-offs. Daarin zou Oostenrijk in juni de opponent zijn en werd de Nederlandse ploeg goede kansen toegeschreven.

Geen play-offs
Maar de Europese Handbal Federatie (EHF) heeft besloten geen play-offs te spelen. Daardoor valt Oranje – net als bijvoorbeeld Rusland, Polen en Bosnië – buiten de boot. De veertien sterkste landen van Europa gaan nu in januari 2021 in Egypte op jacht naar de wereldtitel.

Vrijdag was er wel goed nieuws voor de handbalvrouwen: zij mogen aan het EK in Denemarken en Noorwegen deelnemen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen