Overslaan en naar de inhoud gaan

Kans op tropische temperaturen in Limburg

Geplaatst opwoensdag 17 mei 2017 - 10:00

Na de zomerse dinsdag kan het woensdag zomaar de eerste tropische dag van het jaar worden. In de loop van de middag en in het begin van de avond loopt de temperatuur op tot zo'n 29-30 graden.

Als het kwik daadwerkelijk de 30 graden aantikt op de KNMI-weerstations in Limburg mag er officieel gesproken worden van de eerste tropische dag van het jaar in Limburg.

Zonkracht: 7
De zonkracht is op het einde van de ochtend en tijdens het eerste deel van de middag sterk, waarde 7. Dit betekent dat onbeschermde huid op dat moment van de dag snel kan verbranden: al na zo'n 10 minuten.

De warmte blijft de hele dag hangen. Later op de avond neemt de bewolking toe waardoor het tot middernacht warmer is dan 20 graden.

Regen en onweer
Het zomerse weer is slechts van korte duur. Donderdag trekken er meerdere buien over Limburg, met lokaal onweer. De temperatuur blijft steken op zo'n 19 graden. Ook de dagen erna halen we de 20 graden niet meer. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eerste tropische zomerdag in aantocht
Onweersbuien met hagel en forse windstoten verwacht
De pinksterbloem, Cardamine pratensis.
Lente komt tergend langzaam op gang
Het is zover: de eerste zomerse dag van het jaar
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen