Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kans op sluiting school Bergen groter

Geplaatst opdinsdag 23 september 2014 - 17:36

De kans dat kleine scholen in de Bergen moeten sluiten, wordt groter nu de gemeente geen vergoeding wil geven voor lege lokalen van basisscholen

De kans dat kleine scholen moeten sluiten, zal daardoor "zeker niet kleiner worden”, zegt directeur Ger Smits van SKBO.

Steun gevraagd
SKBO, het bestuur van de zes basisscholen in Bergen, had om financiële steun van de gemeente gevraagd. Aanleiding is de dramatische daling van het aantal leerlingen van de zes scholen tussen 2006 en 2016. Het gaat om een verwachte afname van 36 procent, van 1212 naar 750 kinderen. In bijna alle scholen staan al lokalen leeg.

SKBO vroeg de gemeente om een vergoeding voor lege lokalen, maar die weigert dat. Het is geen taak van de gemeente om een school in stand te houden, zegt wethouder Lia Roefs. Ze geeft wel te kennen dat de gemeente op een andere manier hulp wil bieden: door te kijken naar een nieuwe bestemming van lokalen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mariaschool in Bergen gaat in 2017 dicht
'Te kleine' Mariaschool in Bergen gaat dicht
Aantal scholieren in Limburg neemt fors af
Directeuren voeren actie voor erkenning onderwijsvak
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen