Overslaan en naar de inhoud gaan

Kans op sluiting school Bergen groter

Geplaatst opdinsdag 23 september 2014 - 17:36

De kans dat kleine scholen in de Bergen moeten sluiten, wordt groter nu de gemeente geen vergoeding wil geven voor lege lokalen van basisscholen

De kans dat kleine scholen moeten sluiten, zal daardoor "zeker niet kleiner worden”, zegt directeur Ger Smits van SKBO.

Steun gevraagd
SKBO, het bestuur van de zes basisscholen in Bergen, had om financiële steun van de gemeente gevraagd. Aanleiding is de dramatische daling van het aantal leerlingen van de zes scholen tussen 2006 en 2016. Het gaat om een verwachte afname van 36 procent, van 1212 naar 750 kinderen. In bijna alle scholen staan al lokalen leeg.

SKBO vroeg de gemeente om een vergoeding voor lege lokalen, maar die weigert dat. Het is geen taak van de gemeente om een school in stand te houden, zegt wethouder Lia Roefs. Ze geeft wel te kennen dat de gemeente op een andere manier hulp wil bieden: door te kijken naar een nieuwe bestemming van lokalen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mariaschool in Bergen gaat in 2017 dicht
'Te kleine' Mariaschool in Bergen gaat dicht
Aantal scholieren in Limburg neemt fors af
Directeuren voeren actie voor erkenning onderwijsvak
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen