Overslaan en naar de inhoud gaan

Kans op sluiting school Bergen groter

Geplaatst opdinsdag 23 september 2014 - 17:36

De kans dat kleine scholen in de Bergen moeten sluiten, wordt groter nu de gemeente geen vergoeding wil geven voor lege lokalen van basisscholen

De kans dat kleine scholen moeten sluiten, zal daardoor "zeker niet kleiner worden”, zegt directeur Ger Smits van SKBO.

Steun gevraagd
SKBO, het bestuur van de zes basisscholen in Bergen, had om financiële steun van de gemeente gevraagd. Aanleiding is de dramatische daling van het aantal leerlingen van de zes scholen tussen 2006 en 2016. Het gaat om een verwachte afname van 36 procent, van 1212 naar 750 kinderen. In bijna alle scholen staan al lokalen leeg.

SKBO vroeg de gemeente om een vergoeding voor lege lokalen, maar die weigert dat. Het is geen taak van de gemeente om een school in stand te houden, zegt wethouder Lia Roefs. Ze geeft wel te kennen dat de gemeente op een andere manier hulp wil bieden: door te kijken naar een nieuwe bestemming van lokalen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mariaschool in Bergen gaat in 2017 dicht
'Te kleine' Mariaschool in Bergen gaat dicht
Aantal scholieren in Limburg neemt fors af
Directeuren voeren actie voor erkenning onderwijsvak
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen