Overslaan en naar de inhoud gaan

Kans op randweg bij Baexem verkeken

Geplaatst opdonderdag 4 februari 2016 - 7:06

De kans dat Baexem een randweg krijgt voor de nieuwe N280 is tot nul gedaald nu de gemeenteraad van Leudal geen 10 miljoen euro toe wil zeggen voor de aanleg van deze provinciale weg.

Met de weigering gooit de gemeenteraad een compromisvoorstel van Provinciale Staten in de prullenbak. Die kozen eerder voor een N280-tracé dicht bij de kern van Baexem, Leudal wil een randweg.

Twee varianten
Een meerderheid van Provinciale Staten is bereid toch twee varianten voor het tracé van de N280 bij Baexem te onderzoeken als Leudal toezegt 10 miljoen euro mee te betalen en zich conformeert aan de uitslag van het onderzoek. Met dat voorstel wordt tevens het advies van de landsadvocaat gevolgd. Die stelde voor beide varianten te onderzoeken om juridisch getouwtrek in de toekomst te voorkomen.

Een meerderheid van de raad van Leudal wilde dinsdagavond echter niet het risico lopen mee te moeten betalen aan een tracé dat niet de voorkeur heeft en stemde tegen het compromisvoorstel.

'Hakken in het zand'
"Jammer", zegt Jeu Titulaer, Statenlid voor het CDA en de bedenker van het compromis. "Het voorstel was bedoeld om de provincie en Leudal op één lijn te krijgen. Nu Leudal de hakken in het zand zet, zit iedereen weer in de loopgraven. Dan houdt het op en zal het toch de variant bij de kern van Baexem worden. Als Leudal dan wat extra’s wil met de N280 dan zal ze daar zélf voor moeten betalen."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Extraatjes voor omleiding N280 bij Baexem
Geplande opknapbeurt N280 valt duurder uit
N280 dicht na ongeluk bij Baexem
Honderden liters diesel in weiland na aanrijding Baexem
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen