Overslaan en naar de inhoud gaan

Kans op Limburgse Touretappe steeds kleiner

Geplaatst opdonderdag 29 september 2016 - 6:27

De kans op een Limburgse rit in de Tour de France is minimaal geworden, nu ook nog blijkt dat de grote hotels in Luik zijn volgeboekt op de dag van de tweede etappe.

Officieel wordt het parcours van de Tour 2017 op 18 oktober bekendgemaakt, maar Waalse media meldden vorige week op basis van anonieme bronnen dat de tweede etappe naar de provincie Luik voert. Dat zou inhouden dat Limburg, dat al jaren aast op een etappe-aankomst, niet wordt aangedaan. De start is op zaterdag 1 juli in Düsseldorf.

Hotels
Nu blijkt ook dat de grote hotels in Luik op de nacht van zondag 2 op maandag 3 juli zijn volgeboekt. In Crowne Plaza, Hors Chateau, Ramada Plaza, Ibis en Campanile is die nacht geen kamer meer te krijgen. Dat houdt zeer waarschijnlijk in dat de ASO die kamers heeft gereserveerd om daar de ploegen en medewerkers van de Tour in onder te brengen.

Voorbereid
De provincie Limburg is volledig voorbereid op een Limburgse etappeaankomst. Gedeputeerde Ger Koopmans: "We hebben geld op de begroting gereserveerd. Als de Tour klaar is voor Limburg, is Limburg klaar voor de Tour."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Tourstart 2017 in Düsseldorf, Limburg aast op etappe
Kansen voor Dumoulin: Tour 2017 start met tijdrit
Tourbaas Prudhomme stelt Limburg gerust
Goed nieuws voor Limburg, 'Tour de France ook door Verviers'
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen