Overslaan en naar de inhoud gaan

Kans op Limburgse Touretappe steeds kleiner

Geplaatst opdonderdag 29 september 2016 - 6:27

De kans op een Limburgse rit in de Tour de France is minimaal geworden, nu ook nog blijkt dat de grote hotels in Luik zijn volgeboekt op de dag van de tweede etappe.

Officieel wordt het parcours van de Tour 2017 op 18 oktober bekendgemaakt, maar Waalse media meldden vorige week op basis van anonieme bronnen dat de tweede etappe naar de provincie Luik voert. Dat zou inhouden dat Limburg, dat al jaren aast op een etappe-aankomst, niet wordt aangedaan. De start is op zaterdag 1 juli in Düsseldorf.

Hotels
Nu blijkt ook dat de grote hotels in Luik op de nacht van zondag 2 op maandag 3 juli zijn volgeboekt. In Crowne Plaza, Hors Chateau, Ramada Plaza, Ibis en Campanile is die nacht geen kamer meer te krijgen. Dat houdt zeer waarschijnlijk in dat de ASO die kamers heeft gereserveerd om daar de ploegen en medewerkers van de Tour in onder te brengen.

Voorbereid
De provincie Limburg is volledig voorbereid op een Limburgse etappeaankomst. Gedeputeerde Ger Koopmans: "We hebben geld op de begroting gereserveerd. Als de Tour klaar is voor Limburg, is Limburg klaar voor de Tour."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Tourstart 2017 in Düsseldorf, Limburg aast op etappe
Kansen voor Dumoulin: Tour 2017 start met tijdrit
Tourbaas Prudhomme stelt Limburg gerust
Goed nieuws voor Limburg, 'Tour de France ook door Verviers'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen