Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kans landelijk vuurwerkverkoopverbod dit jaar groot'

Geplaatst opzaterdag 7 november 2020 - 18:34

Antoin Scholten, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Limburg en burgemeester van Venlo, denkt dat de kans op een landelijk vuurwerkverkoopverbod voor deze jaarwisseling groot is.

Deze uitspraken deed Scholten zaterdagavond in L1mburg Centraal.

Coronadrukte ziekenhuizen
Door corona is de druk op het zorgpersoneel groot. Daardoor hebben ziekenhuizen volgens de Venlose burgemeester geen capaciteit om daarnaast ook vuurwerkslachtoffers te verzorgen tijdens de jaarwisseling. "Dit moeten we nu niet willen en niet hebben", zegt Scholten.

Dit sluit aan op wat 25 burgemeesters aan minister Grapperhaus van justitie hebben meegegeven tijdens het veiligheidsberaad. "Ik schat de kans groot in dat er dit jaar een landelijk verkoopverbod voor vuurwerk zal zijn", aldus Scholten. Hiervoor moet in Den Haag de wet worden aangepast.

Steun in Venlo
Met steun van de gemeenteraad in Venlo hoopt Scholten sterker te staan in Den Haag. De gemeenteraad stemde daar eerder unaniem in met een vuurwerkverbod voor de stad tijdens komende jaarwisseling. "Daarnaast is er in Mook en Middelaar, Rotterdam, Nijmegen en Apeldoorn ook een vuurwerkverbod dit jaar. Waarschijnlijk zullen meerdere gemeenten nog volgen. Ik denk dat dit mee gaat wegen in de landelijke discussie voor een verkoopverbod", benadrukt Scholten.

Lees ook: Vuurwerkverbod in Venlo: handhaven wordt uitdaging

Compensatie branche
Mocht er een verkoopverbod komen, dan moet de vuurwerkbranche volgens de burgervader goed worden gecompenseerd. "Handelaren hebben allemaal al ingekocht, die hebben dan een gigantisch probleem."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen