Overslaan en naar de inhoud gaan

Kangoeroe springt door Landgraafse straten

Geplaatst opzondag 2 augustus 2020 - 13:58

Een toevallige voorbijganger keek raar op toen hij zaterdagavond in Landgraaf oog in oog stond met een wallaby, een kleine kangoeroe.

Aangezien wallaby's niet in het wild voorkomen in ons land, moet het beest zijn ontsnapt.

Het nabijgelegen Mondo Verde is niet op de hoogte van een eventuele uitbraak van een van hun kleine kangoeroes. Buurtbewoners wijzen in de richting van een particulier die op de Grensstraat woont.

Zeker twee keer ontsnapt
Een wallaby met de naam Boomer is daar namelijk zeker twee keer uit zijn verblijf ontsnapt. Vorige maand nog was het beest twee weken spoorloos en werd uiteindelijk gevangen in het Duitse Herzogenrath.

Niet veel later ontsnapte hij weer. Op 21 juli berichtte Duitse media over de nieuwe ontsnappingspoging. Het is niet duidelijk of Boomer al sinds die tijd vermist is, of dat dit zijn derde uitbraak is.

Hoge en stevige afrastering
Volgens het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG) zijn wallaby's niet gemakkelijk te hanteren. Ze moeten buiten gehuisvest worden op een groot stuk grond met een stevige afrastering tot twee meter hoog. De gemeente Herzogenrath heeft vorige maand de Nederlandse veterinaire inspectie geïnformeerd, omdat er twijfels zijn of de kangoeroe wel op de juiste manier wordt gehouden.

De toevallige passant die het beest zag op de Vogelzankweg heeft de politie ingelicht. Een woordvoerster ging zondag niet in op vragen over de ontsnapte wallaby.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen