Overslaan en naar de inhoud gaan

Kangoeroe springt door Landgraafse straten

Geplaatst opzondag 2 augustus 2020 - 13:58

Een toevallige voorbijganger keek raar op toen hij zaterdagavond in Landgraaf oog in oog stond met een wallaby, een kleine kangoeroe.

Aangezien wallaby's niet in het wild voorkomen in ons land, moet het beest zijn ontsnapt.

Het nabijgelegen Mondo Verde is niet op de hoogte van een eventuele uitbraak van een van hun kleine kangoeroes. Buurtbewoners wijzen in de richting van een particulier die op de Grensstraat woont.

Zeker twee keer ontsnapt
Een wallaby met de naam Boomer is daar namelijk zeker twee keer uit zijn verblijf ontsnapt. Vorige maand nog was het beest twee weken spoorloos en werd uiteindelijk gevangen in het Duitse Herzogenrath.

Niet veel later ontsnapte hij weer. Op 21 juli berichtte Duitse media over de nieuwe ontsnappingspoging. Het is niet duidelijk of Boomer al sinds die tijd vermist is, of dat dit zijn derde uitbraak is.

Hoge en stevige afrastering
Volgens het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG) zijn wallaby's niet gemakkelijk te hanteren. Ze moeten buiten gehuisvest worden op een groot stuk grond met een stevige afrastering tot twee meter hoog. De gemeente Herzogenrath heeft vorige maand de Nederlandse veterinaire inspectie geïnformeerd, omdat er twijfels zijn of de kangoeroe wel op de juiste manier wordt gehouden.

De toevallige passant die het beest zag op de Vogelzankweg heeft de politie ingelicht. Een woordvoerster ging zondag niet in op vragen over de ontsnapte wallaby.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen