Overslaan en naar de inhoud gaan

Kanaalzwemster over Elfstedenzwemtocht: 'Bizarre prestatie'

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 23:01

Lisa Dreesens heeft de Elfstedenzwemtocht van de 38-jarige Maarten van der Weijden met belangstelling gevolgd.

De 27-jarige zwemster uit Venray bereidt zich voor om eind augustus of begin september het Kanaal over te steken. Dat is een zwemtocht van – afhankelijk van de omstandigheden – zo'n veertig tot vijftig kilometer.

Unieke prestatie
Ofschoon de afstand, die zij tussen het Engelse en Franse vasteland moet overbruggen, heel wat korter is dan de 195 kilometer die Maarten van der Weijden de afgelopen dagen langs elf steden heeft moeten zwemmen, moet zij zelf heel wat trainingsarbeid verrichten en spreek zij met ontzag en waardering over de unieke prestatie van de zwemmer uit Alkmaar.

Lees ook: Venrayse Lisa Dreesens wil Het Kanaal overzwemmen

Bizar
Zij vindt het bizar wat van der Weijden heeft gepresteerd. "Ik heb daar geen andere woorden voor. De afstand, het feit dat je niet of nauwelijks slaapt, het is mentaal zo'n grote prestatie. Al die trainingsuren die erin zijn gaan zitten. Als je zoveel traint verlies je af en toe het doel uit het oog en moet je je steeds weer motiveren om elke training toch weer zoveel meters te maken."

Dreesens verwacht dat anderen in de toekomst zullen proberen de prestatie van Van der Weijden te evenaren en zelfs te overtreffen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen