Overslaan en naar de inhoud gaan

Kanaalzwemster over Elfstedenzwemtocht: 'Bizarre prestatie'

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 23:01

Lisa Dreesens heeft de Elfstedenzwemtocht van de 38-jarige Maarten van der Weijden met belangstelling gevolgd.

De 27-jarige zwemster uit Venray bereidt zich voor om eind augustus of begin september het Kanaal over te steken. Dat is een zwemtocht van – afhankelijk van de omstandigheden – zo'n veertig tot vijftig kilometer.

Unieke prestatie
Ofschoon de afstand, die zij tussen het Engelse en Franse vasteland moet overbruggen, heel wat korter is dan de 195 kilometer die Maarten van der Weijden de afgelopen dagen langs elf steden heeft moeten zwemmen, moet zij zelf heel wat trainingsarbeid verrichten en spreek zij met ontzag en waardering over de unieke prestatie van de zwemmer uit Alkmaar.

Lees ook: Venrayse Lisa Dreesens wil Het Kanaal overzwemmen

Bizar
Zij vindt het bizar wat van der Weijden heeft gepresteerd. "Ik heb daar geen andere woorden voor. De afstand, het feit dat je niet of nauwelijks slaapt, het is mentaal zo'n grote prestatie. Al die trainingsuren die erin zijn gaan zitten. Als je zoveel traint verlies je af en toe het doel uit het oog en moet je je steeds weer motiveren om elke training toch weer zoveel meters te maken."

Dreesens verwacht dat anderen in de toekomst zullen proberen de prestatie van Van der Weijden te evenaren en zelfs te overtreffen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen