Overslaan en naar de inhoud gaan

Kanaalzwemster over Elfstedenzwemtocht: 'Bizarre prestatie'

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 23:01

Lisa Dreesens heeft de Elfstedenzwemtocht van de 38-jarige Maarten van der Weijden met belangstelling gevolgd.

De 27-jarige zwemster uit Venray bereidt zich voor om eind augustus of begin september het Kanaal over te steken. Dat is een zwemtocht van – afhankelijk van de omstandigheden – zo'n veertig tot vijftig kilometer.

Unieke prestatie
Ofschoon de afstand, die zij tussen het Engelse en Franse vasteland moet overbruggen, heel wat korter is dan de 195 kilometer die Maarten van der Weijden de afgelopen dagen langs elf steden heeft moeten zwemmen, moet zij zelf heel wat trainingsarbeid verrichten en spreek zij met ontzag en waardering over de unieke prestatie van de zwemmer uit Alkmaar.

Lees ook: Venrayse Lisa Dreesens wil Het Kanaal overzwemmen

Bizar
Zij vindt het bizar wat van der Weijden heeft gepresteerd. "Ik heb daar geen andere woorden voor. De afstand, het feit dat je niet of nauwelijks slaapt, het is mentaal zo'n grote prestatie. Al die trainingsuren die erin zijn gaan zitten. Als je zoveel traint verlies je af en toe het doel uit het oog en moet je je steeds weer motiveren om elke training toch weer zoveel meters te maken."

Dreesens verwacht dat anderen in de toekomst zullen proberen de prestatie van Van der Weijden te evenaren en zelfs te overtreffen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen