Overslaan en naar de inhoud gaan

Kampioenmaker Fortuna Sittard gaat met pensioen

Geplaatst opdonderdag 7 februari 2019 - 13:22

Voetbaltrainer Pim Verbeek, die Fortuna in 1995 naar het kampioenschap leidde in de Eerste Divisie, stopt er mee.

De 62-jarige oefenmeester meldt aan de NOS dat het bondscoachschap van Oman zijn laatste klus was. De oud-trainer van Fortuna Sittard verliet 21 jaar geleden Nederland en verbleef sinds die tijd in het buitenland.

Hoogtepunt
In 1998 vertrok hij naar Japan om vervolgens in 2004 weer terug te keren naar Europa. Hij werd assistent-trainer van Borussia Mönchengladbach. Daarna zouden nog vele landen volgen zoals Australië, Marokko en Oman. Het hoogtepunt van zijn carrière, na de promotie van Fortuna Sittard, is ongetwijfeld het WK in 2002. Toen hij samen met Guus Hiddink vierde werd met Zuid-Korea. Tijdens het WK van 2010 was hij bondscoach van Australië.

Familie
Verbeek wil meer tijd met zijn familie in Nederland doorbrengen. Het bestuur van de Omaanse bond heeft meteen ingegrepen. Besloten is om assistent Muhanna Ben Saeed voorlopig de taken van Verbeek te laten waarnemen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen