Overslaan en naar de inhoud gaan

Kampbewoners Voerendaal moeten chalets opnieuw weghalen

Geplaatst opdinsdag 8 augustus 2017 - 20:22

De twee woonwagenbewoners van het kamp in Voerendaal krijgen vier weken de tijd om hun chalets weg te halen van hun eigen terrein.

Dat heeft de gemeente besloten.

Bedrijventerrein
De twee broers Ronnie en René moesten hun chalets op het woonwagenkamp op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande al eerder verplaatsen omdat ze maandenlang geen huur hadden betaald. Ze verplaatsten de woonwagens toen van gemeentegrond naar hun eigen grond.

Lees ook: Kampbewoners willen chalets langer op eigen terrein stallen

Een verhuizing zal wel lastig worden. Het duo mag niet zomaar het terrein betreden. De gemeente heeft dit namelijk voor zes maanden gesloten omdat er een kilo drugs is gevonden.

Lees ook: Voerendaal ontruimt woonwagenkamp en sluit autohandel

Dwars
Volgens de advocaat van de broers, Luuk
Dacier, lijkt het erop dat de gemeente dwars ligt bij de plannen van de broers om te verhuizen. "Als mijn cliënten verzoeken om buiten de kaders te kijken naar een oplossing, reageert de gemeente daarop dat zij dat niet willen. Daardoor denken de broers dat ze in Voerendaal niet meer welkom zijn."

Bezwaar
De broers maken bezwaar tegen de korte tijd waarin de gemeente wil dat zij gaan verhuizen. Volgens hen is het namelijk te kort dag om een vervangende plek te vinden om de woonwagens neer te zetten. De broers vinden dat de chalets gewoon op het bedrijventerrein mogen staan.

Lees hier alles over het woonwagenkamp in Voerendaal.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Voerendaalse kampbewoners krijgen twee dagen respijt
Bewoners woonwagenkamp Voerendaal vertrekken uit zichzelf
Voerendaalse woonwagens slechts 20 meter verplaatst
'Kampbewoners betrokken bij autobrand wethouder'
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen