Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kampbewoners betrokken bij autobrand wethouder'

Geplaatst opdonderdag 20 juli 2017 - 16:07

Alles wijst erop dat twee woonwagenbewoners in Voerendaal betrokken zijn bij het in brand steken van de auto van wethouder Patrick Leunissen.

Dat zegt burgemeester Wil Houben van Voerendaal tegen L1.

Voldoende tekenen
"In confrontaties met ambtenaren en wethouders hebben ze in het verleden voortdurend gedreigd met terreur. We hebben voldoende tekenen die wijzen in de richting van die twee mannen", zegt de burgervader.

De auto van Leunissen brandde eind juni midden in de nacht uit. De auto kon niet worden gered, maar in het huis bleef het beperkt tot roetschade. Na de autobrand werd het gemeentehuis tijdens een raadsvergadering extra beveiligd.

Lees ook: 'Autobrand is gerichte actie tegen gemeentebestuur'

Huurachterstand
De twee bewoners van het kampje betaalden ruim 50 maanden lang de huur niet, waarop de gemeente het huurcontract opzegde. Daarom moeten de woonwagens weg.

Lees ook: Voerendaalse woonwagens slechts 20 meter verplaatst

Intimidatie
De twee broers maakten zich volgens de burgemeester jarenlang schuldig aan het bedreigen en intimideren van wethouders en gemeenteambtenaren: "Hier in het gemeentehuis komen ze binnen. De medewerkers achter de balie worden bedreigd. Als medewerkers naar beneden komen worden er bijna klappen uitgedeeld", zegt de burgemeester.

Bedrijventerrein
Donderdag werden de woonwagens door de twee bewoners verplaatst naar een naastgelegen bedrijventerrein. Dat terrein wordt vrijdag door de gemeente voor een half jaar gesloten vanwege de eerdere vondst van drugs.

Lees ook: Gemeente Voerendaal sluit autohandel woonwagenbewoner

Advocaat
De bewoners zelf willen niet reageren. Ronald Loonen van advocatenkantoor Boumans in Heerlen doet dit namens hen wel: "De broers en wijzelf zullen vrijdag aanwezig zijn, om te kijken of de gemeente zich netjes zal gedragen. Net zoals mijn cliënten zelf zich ook netjes zullen gedragen."

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bewoners woonwagenkamp Voerendaal vertrekken uit zichzelf
Voerendaalse woonwagens slechts 20 meter verplaatst
'Burgemeester maakt kampbewoners onnodig zwart'
Kampbewoners willen chalets langer op eigen terrein stallen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen