Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamp: opvolgers mijnen hadden schade moeten meebetalen

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2015 - 17:01

VVD-minister Henk Kamp vindt dat de drie rechtsopvolgers van de vroegere steenkoolmijnen mee hadden moeten betalen aan het noodfonds van 2 miljoen euro voor schrijnende gevallen van mijnschade.

Hij reageerde op een vraag van CDA-kamerlid Agnes Mulder. Die zei teleurgesteld te zijn in de opstelling van DSM, Umicore en Oranje-Nassau.

Brief
"Ze hebben dat geweigerd en dat neem ik voor kennisgeving aan", zei de minister in een commissie van de Tweede Kamer. Mulder wilde van minister Kamp weten hoe de weigering te rijmen is met zijn brief van een jaar geleden. Daarin stond dat DSM als enige wel bereid was om 'in enige vorm' mee te werken aan het noodfonds. Kamp ging niet in op die vraag en CDA-kamerlid Mulder liet het daarbij.

Definitieve regeling
De minister zei wel 'dat we bij de verdere gang van zaken zullen zien' wat me met de opstelling van de drie rechtsopvolgers doen. Dan gaat het om een definitieve regeling voor mijnschade in Zuid-Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PvdA-gedeputeerde: gesteggel over noodfonds mijnen stoppen
Provincie en DSM willen bodemonderzoek onder hoofdkantoor
DSM weigert bijdrage aan noodfonds mijnschade
Minister Kamp houdt vast aan verjaring mijnschade
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen