Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamp: opvolgers mijnen hadden schade moeten meebetalen

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2015 - 17:01

VVD-minister Henk Kamp vindt dat de drie rechtsopvolgers van de vroegere steenkoolmijnen mee hadden moeten betalen aan het noodfonds van 2 miljoen euro voor schrijnende gevallen van mijnschade.

Hij reageerde op een vraag van CDA-kamerlid Agnes Mulder. Die zei teleurgesteld te zijn in de opstelling van DSM, Umicore en Oranje-Nassau.

Brief
"Ze hebben dat geweigerd en dat neem ik voor kennisgeving aan", zei de minister in een commissie van de Tweede Kamer. Mulder wilde van minister Kamp weten hoe de weigering te rijmen is met zijn brief van een jaar geleden. Daarin stond dat DSM als enige wel bereid was om 'in enige vorm' mee te werken aan het noodfonds. Kamp ging niet in op die vraag en CDA-kamerlid Mulder liet het daarbij.

Definitieve regeling
De minister zei wel 'dat we bij de verdere gang van zaken zullen zien' wat me met de opstelling van de drie rechtsopvolgers doen. Dan gaat het om een definitieve regeling voor mijnschade in Zuid-Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PvdA-gedeputeerde: gesteggel over noodfonds mijnen stoppen
DSM weigert bijdrage aan noodfonds mijnschade
Provincie en DSM willen bodemonderzoek onder hoofdkantoor
ANP
'Aanmeldingen noodfonds mijnschade op één hand te tellen'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen