Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamikazeplein voor station Weert genomineerd voor prijs

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2015 - 7:55

Tot verbazing van velen is het vernieuwde Stationsplein in Weert genomineerd voor de Architectuurprijs 2015 voor Weert en Nederweert.

Kamikazeplein
Na de opening van het plein voor het monumentale station ontstond er veel kritiek, vooral vanwege de onoverzichtelijke verkeerssituatie. Carnavalsvereniging De Rogstaekers doopten het plein zelfs om tot 'Kamikazeplein' omdat het voor voergangers levensgevaarlijk zou zijn om overheen te lopen.

Smaak
Ondaks verschillende aanpassingen en reparaties is het plein bovendien nog steeds niet af. Maar dat deert de organisatie van de Architectuurprijs niet. "Ja inderdaad, er is nogal wat commotie over het plein geweest", zegt Frans van Tuel van de prijs. "Maar die had vooral betrekking op de technische uitvoering en de problemen die daardoor ontstonden. Was de uitvoering in één keer goed geweest dan had, denk ik, niemand geklaagd. Het verkeer staat echter los van het architectonische, of een plein mooi is."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

‘Stationsplein Weert veel te vroeg open’
Weert stopt met extra toezicht op Stationsplein
Weert komt met erfgoedprijs
Geen collectieve ontheffing cafés in Roermond
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen