Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamikazeplein voor station Weert genomineerd voor prijs

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2015 - 7:55

Tot verbazing van velen is het vernieuwde Stationsplein in Weert genomineerd voor de Architectuurprijs 2015 voor Weert en Nederweert.

Kamikazeplein
Na de opening van het plein voor het monumentale station ontstond er veel kritiek, vooral vanwege de onoverzichtelijke verkeerssituatie. Carnavalsvereniging De Rogstaekers doopten het plein zelfs om tot 'Kamikazeplein' omdat het voor voergangers levensgevaarlijk zou zijn om overheen te lopen.

Smaak
Ondaks verschillende aanpassingen en reparaties is het plein bovendien nog steeds niet af. Maar dat deert de organisatie van de Architectuurprijs niet. "Ja inderdaad, er is nogal wat commotie over het plein geweest", zegt Frans van Tuel van de prijs. "Maar die had vooral betrekking op de technische uitvoering en de problemen die daardoor ontstonden. Was de uitvoering in één keer goed geweest dan had, denk ik, niemand geklaagd. Het verkeer staat echter los van het architectonische, of een plein mooi is."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

‘Stationsplein Weert veel te vroeg open’
Weert stopt met extra toezicht op Stationsplein
Weert komt met erfgoedprijs
Geen collectieve ontheffing cafés in Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen