Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamervragen Van Helvert over verbreding A2

Geplaatst opwoensdag 28 juni 2017 - 19:12

Tweede Kamerlid Martijn van Helvert wil van verkeersminister Melanie Schultz van Haegen weten waarom er geen verder onderzoek komt naar de verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven.

"Hoe groot moet het probleem zijn voordat Den Haag zegt dat dit een knelpunt is. Er staat elke dag structureel een file. Dat loopt op tot 10 kilometer en meer. Dat is niet normaal. Dan kun je er niet aan dat het geen knelpunt is", aldus het CDA-kamerlid.

Lees ook: 'Ook niet verbreden A2 kost geld'

Aan de slag
Van Helvert wil van de minister weten hoe ze meet of iets een knelpunt is of niet. Er is volgens het kamerlid genoeg geld voor infra-projecten. "Er wordt gewoon geen infra-structuur aangelegd. Dat is schandalig, ook al is ze demissionair-minister. We hebben haar als minister aangewezen en dat is ze nu ook nog. Ze moet nu gewoon aan de slag", zegt Martijn van Helvert in een reactie tegen L1.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van Helvert positief over regeerakkoord: 'Aandacht voor regio'
Van Helvert voelt zich prettig bij wekelijks spreekuur
Winkelleegstand: VVD wil meer bestemmingen op één pand
Paniek! Kamerlid dreigt huldiging Dumoulin te missen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen