Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamervragen over weren Statenleden zonder QR-code

Geplaatst opdinsdag 5 oktober 2021 - 21:47

De Partij voor de Dieren (PvdD) in de Tweede Kamer wil van demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken weten wat zij vindt van de benoemingsprocedure rond een nieuwe gouverneur.

Afgelopen vrijdag werd Emile Roemer (SP) unaniem door het Limburgs Parlement voorgedragen als nieuwe gouverneur.

Vertrouwenscommissie
Maar eerder die week konden twee leden van de vertrouwenscommissie niet deelnemen aan de gesprekken met de laatst overgebleven kandidaten. Zij werden geweigerd aan de deur van de horecagelegenheid waar die gesprekken plaats vonden omdat ze geen corona QR-code konden of wilden laten zien. Het ging om fractievoorzitter Ruby Driessen van Forum voor Democratie en Pascale Plusquin van de PvdD.

Lees ook: Statenleden zonder QR-code niet bij gesprek opvolger Remkes

In schriftelijke vragen stelt PvdD-Tweede Kamerlid Eva van Esch dat toegangseisen van een locatie nooit een reden mogen zijn om volksvertegenwoordigers de toegang tot een officiële vergadering te ontzeggen. En als een coronapas toch vereist is, dat dan naar een andere plek had moeten worden uitgeweken zodat alle leden van de commissie volwaardig deel kunnen nemen aan de vergadering, zo Van Esch. Het Tweede Kamerlid wil weten of minister Ollongren het met haar eens is.

Onwettig
Tegelijk vraagt zij de minister of zij ook de mening is toegedaan dat het verzoek om een corona-testbewijs te tonen onwettig is als het gaat om mensen die beroeps- of bedrijfsmatig in een horecazaak moeten zijn. Volgens Van Esch was dat hier het geval. Ook wil zij weten hoe de minister dergelijke situaties in de toekomst wil voorkomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen