Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamervragen over vliegtuigincident Meerssen

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 11:39

CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat schriftelijke vragen gesteld over het vliegtuigincident in Meerssen.

De politicus uit Panningen vraagt om een reactie van de minister (VVD).

Schade
Amhaouch wil weten of het ministerie inmiddels antwoord kan geven wat de omvang van de schade is en op welke wijze de kosten vergoed worden. Ook maakt hij zich zorgen en vraagt hij om opheldering. 'Kunt u aangeven wat de oorzaken zijn en hoe voorkomen wordt dat dat zich herhaalt?', klinkt het.

Lees ook: Meerssenaren over vliegtuig: 'Gaat ie vallen of niet'?

Vliegtuigonderdelen storten op Meerssen
Afgelopen zaterdag vond een ontploffing plaats in een van de motoren van Boeing 747 waardoor het vrachtvliegtuig boven het dorp onderdelen verloor. Het toestel vertrok vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA). Naast beschadigde auto’s en daken raakten twee personen lichtgewond. Het toestel dat op weg was naar New York week uit naar het vliegveld van Luik.

Bevindingen delen
Het vliegtuig is maandag vrijgegeven door de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De OVV behoudt de geschonden motor en de zwarte doos met daarin de vluchtinformatie voor verder onderzoek. De CDA'er verzoekt Van Nieuwenhuizen de bevindingen van de OVV met de Kamer te delen. Ook informatie over de rol van de luchtvaartpolitie wenst Amhaouch te zien.

Lees ook: Boeing weer vrijgegeven door Onderzoeksraad

Meer incidenten?
Daarnaast rekent de politicus op antwoorden vanuit het ministerie of er meer incidenten bekend zijn die relatie hebben met MAA en schade die door vliegtuigen is veroorzaakt. 'Zo ja, welke actie is daarop ondernomen?', schrijft Amhaouch.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen