Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamervragen over vliegtuigincident Meerssen

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 11:39

CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat schriftelijke vragen gesteld over het vliegtuigincident in Meerssen.

De politicus uit Panningen vraagt om een reactie van de minister (VVD).

Schade
Amhaouch wil weten of het ministerie inmiddels antwoord kan geven wat de omvang van de schade is en op welke wijze de kosten vergoed worden. Ook maakt hij zich zorgen en vraagt hij om opheldering. 'Kunt u aangeven wat de oorzaken zijn en hoe voorkomen wordt dat dat zich herhaalt?', klinkt het.

Lees ook: Meerssenaren over vliegtuig: 'Gaat ie vallen of niet'?

Vliegtuigonderdelen storten op Meerssen
Afgelopen zaterdag vond een ontploffing plaats in een van de motoren van Boeing 747 waardoor het vrachtvliegtuig boven het dorp onderdelen verloor. Het toestel vertrok vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA). Naast beschadigde auto’s en daken raakten twee personen lichtgewond. Het toestel dat op weg was naar New York week uit naar het vliegveld van Luik.

Bevindingen delen
Het vliegtuig is maandag vrijgegeven door de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De OVV behoudt de geschonden motor en de zwarte doos met daarin de vluchtinformatie voor verder onderzoek. De CDA'er verzoekt Van Nieuwenhuizen de bevindingen van de OVV met de Kamer te delen. Ook informatie over de rol van de luchtvaartpolitie wenst Amhaouch te zien.

Lees ook: Boeing weer vrijgegeven door Onderzoeksraad

Meer incidenten?
Daarnaast rekent de politicus op antwoorden vanuit het ministerie of er meer incidenten bekend zijn die relatie hebben met MAA en schade die door vliegtuigen is veroorzaakt. 'Zo ja, welke actie is daarop ondernomen?', schrijft Amhaouch.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen