Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamervragen over verdwenen imam van Venlo

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2016 - 6:54

SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel heeft minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken een aantal vragen voorgelegd over de vermiste imam van Venlo.

Hicham Lamtouni (33) ging vorig jaar september met een groep pelgrims op bedevaart naar Mekka. Bij aankomst op de luchthaven van Jedda (Saoedi-Arabië) werd hij door officials apart genomen. Sindsdien heeft hij geen levensteken meer gegeven.

Lees ook: Saoedi's pakken Venlose imam op

Boodschap
Van Bommel, woordvoerder buitenland van de SP, wil van Koenders weten of die op de hoogte is van publicaties in Dagblad De Limburger waarin melding werd gemaakt van het feit dat in een aantal moskeeën in Midden- en Noord-Limburg eind januari de boodschap is verspreid dat de imam leeft en gezond is, en dat er geen verdenkingen tegen hem zijn. Waarom Lamtouni, als die mededelingen kloppen, nog geen contact heeft opgenomen met zijn familie in Venlo, is onduidelijk.

Lees ook: 'De Venlose imam leeft'

Vermist
Van Bommel vraagt Koenders of die kan bevestigen dat de imam door Saoedi-Arabië is gearresteerd, of het klopt dat er geen verdenkingen zijn, en of er sprake is van een eerlijke rechtsgang. Koenders wordt ook gevraagd of hij bereid is bij zijn Saoedische en Marokkaanse collega's opheldering te vragen over de imam uit Venlo. Lamtouni is nu al bijna een half jaar vermist.

Het gonst sinds september in de Marokkaanse gemeenschap van de geruchten, onder andere over vermeende radicale ideeën of dubieuze contacten die Lamtouni zou hebben gehad.

Lees ook: Venlose imam officieel als vermist opgegeven

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Saoedi’s pakken Venlose imam op
Hoop op snelle vrijlating Venlose imam
Burgemeester Venlo gevraagd om in actie te komen voor imam
Venlose imam officieel als vermist opgegeven
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen