Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamervragen over uitbuiting Filipijnse truckers

Geplaatst opvrijdag 17 juni 2016 - 13:54

De PvdA gaat kamervragen stellen over uitbuiting van Filipijnse truckers door het Venlose transportbedrijf Martin Wismans BV.

De Limburger berichtte vrijdag dat het Venlose bedrijf Filipijnse truckers op grote schaal uitbuit.

Lees ook: Transportbedrijf Wismans buit Filipijnse truckers uit

Aangifte
Het transportbedrijf laat de Filipijnen volgens de krant onder erbarmelijke omstandigheden werken voor 690 euro netto per maand. Ook krijgen de Filipijnen opdracht de rust- en rijtijden wet te negeren en verblijven ze weken achtereen in hun cabines. Vakbond FNV heeft inmiddels aangifte gedaan. De inspectie is een onderzoek gestart.

Schandalig
Nu gaat ook de politiek zich er mee bemoeien. PvdA-Kamerlid John Kerstens laat via Twitter weten dat zijn partij vragen gaat stellen over de misstanden tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Hij noemt de gang van zaken 'schandalig'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Martin Wismans BV
Transportbedrijf Wismans buit Filipijnse truckers uit
Vergunning transportbedrijf Wismans ingetrokken
Martin Wismans BV
Wismans weigert boete te betalen: Roemenen vast in truck
Nog geen Kamerdebat over uitbuiting Filipino's
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen