Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kamervragen over toespraak terrorist in moskee Geleen

Geplaatst opwoensdag 8 juli 2015 - 23:13

De VVD-fractie in de Tweede Kamer heeft vragen gesteld over het bezoek van de voor terrorisme veroordeelde Abdallah Ouabour aan de moskee in Geleen.

De kamerleden Sjoerd Potters en Ockje Tellegen willen van minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie, en miniser Lodewijk Asscher van Sociale Zaken onder meer weten hoe ze voorkomen dat radicale predikers in de toekomst nog spreken in Nederlandse moskeeën. Ook willen ze dat een moskee die dergelijke predikers uitnodigt, gesloten kan worden.

Groupe Islamique Combattant Marocain
Ouabour werd in 2007 tot zes jaar cel veroordeeld, omdat hij lid was van de Groupe Islamique Combattant Marocain, een aan Al Qaida verbonden organisatie. De Maaseikenaar zou ook mensen kennen die betrokken waren bij de zware aanslagen in Casablanca (2003) en Madrid (2004). Na zijn veroordeling heeft hij nooit afstand genomen van zijn radicale verleden. Hij was twee keer te gast voor een lezing in de Geleense Al Houda-moskee.

Sjraar Cox
De twee VVD'ers vinden het ook raar dat burgemeester Sjraar Cox niet goed was geïnformeerd over het bezoek van de radicale moslim aan Geleen. Verder willen ze weten of er maatregelen worden genomen tegen moskeebesturen die dergelijke sprekers uitnodigen en of er een zwarte lijst kan worden opgesteld met 'haatpredikers' die in Nederland niet welkom zijn.

Lees ook: Terrorist sprak in Geleense moskee

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PVV wil moskee Geleen per direct op slot
Gemeente niet meer achter verkoop moskee Geleen
Terrorist sprak in Geleense moskee
Komst ‘haatprediker’ zorgt voor onrust in Geleen
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen