Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kamervragen over toespraak terrorist in moskee Geleen

Geplaatst opwoensdag 8 juli 2015 - 23:13

De VVD-fractie in de Tweede Kamer heeft vragen gesteld over het bezoek van de voor terrorisme veroordeelde Abdallah Ouabour aan de moskee in Geleen.

De kamerleden Sjoerd Potters en Ockje Tellegen willen van minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie, en miniser Lodewijk Asscher van Sociale Zaken onder meer weten hoe ze voorkomen dat radicale predikers in de toekomst nog spreken in Nederlandse moskeeën. Ook willen ze dat een moskee die dergelijke predikers uitnodigt, gesloten kan worden.

Groupe Islamique Combattant Marocain
Ouabour werd in 2007 tot zes jaar cel veroordeeld, omdat hij lid was van de Groupe Islamique Combattant Marocain, een aan Al Qaida verbonden organisatie. De Maaseikenaar zou ook mensen kennen die betrokken waren bij de zware aanslagen in Casablanca (2003) en Madrid (2004). Na zijn veroordeling heeft hij nooit afstand genomen van zijn radicale verleden. Hij was twee keer te gast voor een lezing in de Geleense Al Houda-moskee.

Sjraar Cox
De twee VVD'ers vinden het ook raar dat burgemeester Sjraar Cox niet goed was geïnformeerd over het bezoek van de radicale moslim aan Geleen. Verder willen ze weten of er maatregelen worden genomen tegen moskeebesturen die dergelijke sprekers uitnodigen en of er een zwarte lijst kan worden opgesteld met 'haatpredikers' die in Nederland niet welkom zijn.

Lees ook: Terrorist sprak in Geleense moskee

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PVV wil moskee Geleen per direct op slot
Gemeente niet meer achter verkoop moskee Geleen
Terrorist sprak in Geleense moskee
Komst ‘haatprediker’ zorgt voor onrust in Geleen
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen