Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamervragen over toespraak terrorist in moskee Geleen

Geplaatst opwoensdag 8 juli 2015 - 23:13

De VVD-fractie in de Tweede Kamer heeft vragen gesteld over het bezoek van de voor terrorisme veroordeelde Abdallah Ouabour aan de moskee in Geleen.

De kamerleden Sjoerd Potters en Ockje Tellegen willen van minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie, en miniser Lodewijk Asscher van Sociale Zaken onder meer weten hoe ze voorkomen dat radicale predikers in de toekomst nog spreken in Nederlandse moskeeën. Ook willen ze dat een moskee die dergelijke predikers uitnodigt, gesloten kan worden.

Groupe Islamique Combattant Marocain
Ouabour werd in 2007 tot zes jaar cel veroordeeld, omdat hij lid was van de Groupe Islamique Combattant Marocain, een aan Al Qaida verbonden organisatie. De Maaseikenaar zou ook mensen kennen die betrokken waren bij de zware aanslagen in Casablanca (2003) en Madrid (2004). Na zijn veroordeling heeft hij nooit afstand genomen van zijn radicale verleden. Hij was twee keer te gast voor een lezing in de Geleense Al Houda-moskee.

Sjraar Cox
De twee VVD'ers vinden het ook raar dat burgemeester Sjraar Cox niet goed was geïnformeerd over het bezoek van de radicale moslim aan Geleen. Verder willen ze weten of er maatregelen worden genomen tegen moskeebesturen die dergelijke sprekers uitnodigen en of er een zwarte lijst kan worden opgesteld met 'haatpredikers' die in Nederland niet welkom zijn.

Lees ook: Terrorist sprak in Geleense moskee

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV wil moskee Geleen per direct op slot
Gemeente niet meer achter verkoop moskee Geleen
Terrorist sprak in Geleense moskee
Komst ‘haatprediker’ zorgt voor onrust in Geleen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen