Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamervragen over stop samenwerking politie en Amber Alert

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 9:36

De Tweede Kamerfracties van D66, PvdA en SP willen tekst en uitleg van demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over het stopzetten van de samenwerking tussen politie en Amber Alert.

Het vermissingsysteem wordt ingezet bij de vermissing van een kind dat mogelijk in levensgevaar is. Het systeem is in Beek ontwikkeld.

Lees ook: Politie stopt met Amber Alert: vermissingen via Burgernet

Meldingen raken mogelijk verloren
Hanneke van der Werf en Sidney Smeets (beiden D66), PvdA'er Barbara Kathmann en SP'er Michiel van Nispen willen van Grapperhaus weten waarom hij het miljoenenbereik en de naamsbekendheid van Amber Alert wil weggooien voor Burgernet. De politici vrezen dat meldingen over vermiste kinderen bij Burgernet verloren raken in de berichtenstroom over andere onderwerpen.

Daarnaast benadrukken zij dat Burgernet geen rol van betekenis kan spelen bij kinderontvoeringen naar het buitenland.

Stop samenwerking politie
Begin april werd bekendgemaakt dat de politie stopt met het gebruik van Amber Alert. In overleg met Grapperhaus is namelijk besloten het onder de aandacht brengen van vermiste kinderen te gaan integreren in Burgernet, een samenwerkingsverband van gemeenten, burgers en politie.

Lees ook: Amber Alert boos over beëindigen samenwerking door politie

Amber Alert is een petitie gestart, omdat de politie op 22 juli de stekker uit Amber Alert trekt. Dit wil de organisatie voorkomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen