Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamervragen over sluiting HAP Venray: 'Zorg verschraalt'

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 14:41

SP-Kamerlid Henk van Gerwen stelt vragen in de Tweede Kamer over de sluiting van Huisartsenpost Venray, die per 1 april volgend jaar dichtgaat.

Hij vreest dat de zorg in de regio daardoor verschraalt en minder toegankelijk wordt.

Centrale post
De Raad van Bestuur van huisartsenkoepel Cohesie heeft vrijdag besloten dat HAP Venray volgend jaar dicht gaat. In plaats daarvan komt er één centrale spoedpost in Venlo. Ondanks protest vanuit de politiek en de zorg heeft het samenwerkingsverband voor huisartsen dit besluit toch genomen.

Lees ook: Huisartsenpost Venray gaat volgend jaar dicht

Zorgmijding
Van Gerwen wil van de minister weten of met dit besluit wordt voorgesorteerd op het verdwijnen van VieCuri in Venray. Verder vraagt hij de minister of zij de zorgen deelt over zorgmijding, aangezien de huisartsenpost in Venlo niet met het openbaar vervoer te bereiken is in de late avond en 's nacht geen taxi’s meer rijden in Venray.

Druk
Het Kamerlid vindt verder dat de keuzevrijheid van patiënten verder onder druk komt te staan. Volgens Van Gerwen kunnen de patiënten niet zomaar naar de huisartsenpost in Boxmeer of Deurne gaan, omdat men daar niet over hun gegevens beschikt.

Horst aan de Maas
Niet alleen vanuit Venray was er protest tegen de sluiting van de HAP. Ook in Horst aan de Maas roerde men zich. "Wat is uw reactie op het feit dat de gemeente Horst aan de Maas zich ook tegen de sluiting heeft uitgesproken vanwege de lange reistijd naar Venlo vanuit verschillende dorpen?", vraagt Van Gerwen nog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen