Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamervragen over faillissement Huize de Berg in Heerlen

Geplaatst opdonderdag 6 juni 2019 - 21:14

Het faillissement van zorginstelling Huize de Berg in Heerlen heeft geleid tot vragen in de Tweede Kamer.

Maarten Heijink van de SP heeft die donderdag samen met Lilianne Ploumen van de PvdA gesteld aan minister Bruno Bruins van Medische Zorg. In het voormalige klooster wonen nu 45 bejaarde zusters. Het bedrijf Allerlei Gastvrij dat de zorginstelling exploiteert, vroeg vorige week faillissement aan.

Lees ook: Nog geen zicht op toekomst zusters bij faillissement

Commercieel bedrijf
Hijink en Ploumen willen onder meer weten hoe het kan dat er een faillissement is aangevraagd, terwijl Huize Op de Berg pas vorig jaar werd overgenomen door het commerciële zorgbedrijf. Ook vragen ze aan minister Bruins hoe het kan dat het personeel niet meer onder de zorg-cao valt, maar onder die voor horecapersoneel.

Moederbedrijf
De politici stellen ook vragen bij de plannen van het moederbedrijf van Allerlei Gastvrij, de Blueprint Group. Die zou een doorstart willen maken, maar dan zonder het personeel. Hijink en Ploumen willen verder weten welke andere bedrijven nog onder die Blueprint Group vallen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen