Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamervragen over faillissement Huize de Berg in Heerlen

Geplaatst opdonderdag 6 juni 2019 - 21:14

Het faillissement van zorginstelling Huize de Berg in Heerlen heeft geleid tot vragen in de Tweede Kamer.

Maarten Heijink van de SP heeft die donderdag samen met Lilianne Ploumen van de PvdA gesteld aan minister Bruno Bruins van Medische Zorg. In het voormalige klooster wonen nu 45 bejaarde zusters. Het bedrijf Allerlei Gastvrij dat de zorginstelling exploiteert, vroeg vorige week faillissement aan.

Lees ook: Nog geen zicht op toekomst zusters bij faillissement

Commercieel bedrijf
Hijink en Ploumen willen onder meer weten hoe het kan dat er een faillissement is aangevraagd, terwijl Huize Op de Berg pas vorig jaar werd overgenomen door het commerciële zorgbedrijf. Ook vragen ze aan minister Bruins hoe het kan dat het personeel niet meer onder de zorg-cao valt, maar onder die voor horecapersoneel.

Moederbedrijf
De politici stellen ook vragen bij de plannen van het moederbedrijf van Allerlei Gastvrij, de Blueprint Group. Die zou een doorstart willen maken, maar dan zonder het personeel. Hijink en Ploumen willen verder weten welke andere bedrijven nog onder die Blueprint Group vallen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen