ANP

Te vroeg vrijgelaten gevangene zit alsnog haar straf uit

De gevangene die door een rekenfout te vroeg werd vrijgelaten uit vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord, zit inmiddels alsnog haar straf uit. Ze had nog zeven maanden celstraf openstaan.

Amber Alert
Kamervragen over stop samenwerking politie en Amber Alert

De Tweede Kamerfracties van D66, PvdA en SP willen tekst en uitleg van demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over het stopzetten van de samenwerking tussen politie en Amber Alert.

L1
Vragen in Tweede Kamer over crisis bij omroep L1

SP-kamerlid Peter Kwint heeft in de Tweede Kamer vragen gesteld over de crisis bij regionale omroep L1.

Huisarts Zorg
SP belegt digitale bijeenkomst voor openhouden HAP Venray

De SP in Venray gaat een digitale bijeenkomst organiseren om hun acties en plannen toe te lichten om de huisartsenpost in Venray tóch open te houden.

Huisarts Zorg
Kamervragen over sluiting HAP Venray: 'Zorg verschraalt'

SP-Kamerlid Henk van Gerwen stelt vragen in de Tweede Kamer over de sluiting van Huisartsenpost Venray, die per 1 april volgend jaar dichtgaat.

ANP-415302162
Kamervragen na 'onverteerbare' situatie in zaak Thijs H.

Er zijn Kamervragen gesteld naar aanleiding van de zaak rondom moordverdachte Thijs H. (28). Een tweelingzus van een van de slachtoffers heeft een schadeclaim ingediend, maar het is nog maar de vraag of ze een vergoeding krijgt.

ANP
CDA wil duidelijkheid over corona-aanpak in grensstreek

Het Sittardse CDA-Kamerlid Martijn van Helvert heeft donderdagavond aanvullende Kamervragen gesteld over de uitbraak van het coronavirus in de Duitse grensregio.

corona
Coronavirus: de antwoorden op je belangrijkste vragen

Het RIVM heeft een vragen en antwoordenpagina over het coronavirus (COVID-19). We maakten een samenvatting van de belangrijkste vragen.

ANP-402099258
Kamervragen over schuldsaneringsfraude bewindvoerders

De SP stelt Kamervragen over de duizenden euro's die in Limburg zijn gestolen door twee bewindvoerders. Samen sluisden ze zo'n vier ton weg van rekeningen van mensen in de schuldsanering.

Thijs h. in rechtbank
Zaak Thijs H.: 'Kamerleden willen actie van kabinet'

Verschillende partijen in de Tweede Kamer willen dat het kabinet in actie gaat komen in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) om ernstige misdrijven, zoals bijvoorbeeld de moorden gepleegd door Thijs H., te voorkomen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten