Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamerlid Rens Raemakers uit de running door burn-out

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 16:22

D66-Tweede Kamerlid Rens Raemakers uit Neer stopt voorlopig. Hij gaat met ziekteverlof omdat hij een burn-out heeft.

In een verklaring stelt D66 dat Raemakers al voor het Kerstreces zijn werk niet meer goed kon doen.

Zwaar
Hij hoopte na een paar weken rust in de periode rond Kerstmis en Nieuwjaar weer volledig hersteld te zijn. Maar dat is helaas niet het geval, aldus de partij. Raemakers zelf zegt in de verklaring dat het hem zwaar valt nu een stap terug te moeten doen.

Doktersadvies
“Ik ben met ongelooflijk veel plezier Kamerlid en trots op het feit dat ik onze kiezers mag vertegenwoordigen. Maar het advies van artsen is om mijn gezondheid voorop te stellen en de tijd te nemen voor volledig herstel. Daar ga ik me op richten”, aldus Raemakers. Hij stelt verder te hopen daarna weer met volle energie zijn Kamerwerk te kunnen oppakken.

Jongste Kamerlid
De 28-jarige Raemakers is sinds maart 2017 Tweede Kamerlid. Hij was toen het jongste Kamerlid. Raemakers wordt in de Tweede Kamer tijdens zijn ziekteverlof vervangen door Marijke van Beukering. Zij is onder meer oud-wethouder van het Utrechtse IJsselstein. Volgende week woensdag wordt zij geïnstalleerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen