Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamerlid Rens Raemakers uit de running door burn-out

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 16:22

D66-Tweede Kamerlid Rens Raemakers uit Neer stopt voorlopig. Hij gaat met ziekteverlof omdat hij een burn-out heeft.

In een verklaring stelt D66 dat Raemakers al voor het Kerstreces zijn werk niet meer goed kon doen.

Zwaar
Hij hoopte na een paar weken rust in de periode rond Kerstmis en Nieuwjaar weer volledig hersteld te zijn. Maar dat is helaas niet het geval, aldus de partij. Raemakers zelf zegt in de verklaring dat het hem zwaar valt nu een stap terug te moeten doen.

Doktersadvies
“Ik ben met ongelooflijk veel plezier Kamerlid en trots op het feit dat ik onze kiezers mag vertegenwoordigen. Maar het advies van artsen is om mijn gezondheid voorop te stellen en de tijd te nemen voor volledig herstel. Daar ga ik me op richten”, aldus Raemakers. Hij stelt verder te hopen daarna weer met volle energie zijn Kamerwerk te kunnen oppakken.

Jongste Kamerlid
De 28-jarige Raemakers is sinds maart 2017 Tweede Kamerlid. Hij was toen het jongste Kamerlid. Raemakers wordt in de Tweede Kamer tijdens zijn ziekteverlof vervangen door Marijke van Beukering. Zij is onder meer oud-wethouder van het Utrechtse IJsselstein. Volgende week woensdag wordt zij geïnstalleerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen