Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamerlid Rens Raemakers uit de running door burn-out

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 16:22

D66-Tweede Kamerlid Rens Raemakers uit Neer stopt voorlopig. Hij gaat met ziekteverlof omdat hij een burn-out heeft.

In een verklaring stelt D66 dat Raemakers al voor het Kerstreces zijn werk niet meer goed kon doen.

Zwaar
Hij hoopte na een paar weken rust in de periode rond Kerstmis en Nieuwjaar weer volledig hersteld te zijn. Maar dat is helaas niet het geval, aldus de partij. Raemakers zelf zegt in de verklaring dat het hem zwaar valt nu een stap terug te moeten doen.

Doktersadvies
“Ik ben met ongelooflijk veel plezier Kamerlid en trots op het feit dat ik onze kiezers mag vertegenwoordigen. Maar het advies van artsen is om mijn gezondheid voorop te stellen en de tijd te nemen voor volledig herstel. Daar ga ik me op richten”, aldus Raemakers. Hij stelt verder te hopen daarna weer met volle energie zijn Kamerwerk te kunnen oppakken.

Jongste Kamerlid
De 28-jarige Raemakers is sinds maart 2017 Tweede Kamerlid. Hij was toen het jongste Kamerlid. Raemakers wordt in de Tweede Kamer tijdens zijn ziekteverlof vervangen door Marijke van Beukering. Zij is onder meer oud-wethouder van het Utrechtse IJsselstein. Volgende week woensdag wordt zij geïnstalleerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen