Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamerlid Ploumen: 'Dank aon de lui in Limburg'

Geplaatst opvrijdag 17 maart 2017 - 18:25

"Enorme dank aon de lui in Limburg", dat zegt PvdA'er Lilianne Ploumen uit Maastricht in een reactie op haar verkiezing met voorkeursstemmen in de Tweede Kamer.

Ploumen kreeg veel stemmen uit Limburg. In haar geboortestad Maastricht kreeg ze zelfs driekwart van de stemmen van de PvdA-kiezers. "Heel bijzonder dat zo veel mensen mij het vertrouwen hebben gegeven. Ik ben erg blij dat ik een kamerlid voor Limburg mag zijn."

Lees ook: Lilianne Ploumen definitief gekozen in Tweede Kamer

Lilianne Ploumen in het L1-programma Dennis en Tim.

Verrast
Ploumen toont zich verrast: "Vooral omdat ik ik niet had verwacht dat het vandaag al duidelijk zou worden. Ik rekende er helemaal niet op." Een dubbel gevoel is het wel want net als de hele PvdA is ze wel in mineur over de verkiezingsuitslag.

Druiven zuur
Ze is blij met haar zetel in de Tweede Kamer, maar ziet meteen ook dat daardoor William Moorlag, die op nummer negen op de PvdA-lijst stond, niet in de Tweede Kamer komt. "Voor hem zijn de druiven een beetje zuur". Ze is dan ook blij met zijn felicitaties.

Ploumen vindt niet dat Hans Spekman weg moet als partijvoorzitter na de dramatische verkiezingsuitslag. "Als je het moeilijk hebt, moet je samen de schouders eronder zetten."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Lilianne Ploumen definitief gekozen in Tweede Kamer
'Concept-kandidatenlijst van PvdA is redelijk'
Ploumen moet PvdA helpen aan Limburgse stemmen
ANP
Ploumen: 'Je wordt wel eens vrolijker wakker'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen