Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamerleden vragen aandacht voor weggepest transgenderstel

Geplaatst opdonderdag 1 augustus 2019 - 10:35

PvdA-kamerleden Attje Kuiken en Kirsten van den Hul hebben in de Tweede Kamer vragen gesteld over de weggepeste transgenderstel uit Heerlen.

Kuiken en Van den Hul vragen zich onder meer af of de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Justitie en Veiligheid wel op de hoogte zijn van de omvang van dit probleem.

Lees ook: Transgenderstel Heerlen verlaat flat om gedreig en gepest

Bedreigingen
Het transgenderstel Kristiana Moretti en Arianna Brink verlaten de Auroraflat in Heerlen vanwege de aanhoudende bedreigingen en het getreiter van hangjongeren uit de buurt. De kamerleden willen onder andere van de ministers weten of lokale bestuurders en de politie beschikken over voldoende mogelijkheden om personen die LHBTI’s lastig vallen en wegpesten aan te spreken en aan te pakken. Ook willen ze weten of er meer voorbeelden zijn van het wegpesten van LHBTI’s in Nederland.

Lees ook: Heerlen voert al jaren strijd tegen 'transgender-pesters'

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen