Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamerleden vragen aandacht voor weggepest transgenderstel

Geplaatst opdonderdag 1 augustus 2019 - 10:35

PvdA-kamerleden Attje Kuiken en Kirsten van den Hul hebben in de Tweede Kamer vragen gesteld over de weggepeste transgenderstel uit Heerlen.

Kuiken en Van den Hul vragen zich onder meer af of de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Justitie en Veiligheid wel op de hoogte zijn van de omvang van dit probleem.

Lees ook: Transgenderstel Heerlen verlaat flat om gedreig en gepest

Bedreigingen
Het transgenderstel Kristiana Moretti en Arianna Brink verlaten de Auroraflat in Heerlen vanwege de aanhoudende bedreigingen en het getreiter van hangjongeren uit de buurt. De kamerleden willen onder andere van de ministers weten of lokale bestuurders en de politie beschikken over voldoende mogelijkheden om personen die LHBTI’s lastig vallen en wegpesten aan te spreken en aan te pakken. Ook willen ze weten of er meer voorbeelden zijn van het wegpesten van LHBTI’s in Nederland.

Lees ook: Heerlen voert al jaren strijd tegen 'transgender-pesters'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen