Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamerleden vragen aandacht voor weggepest transgenderstel

Geplaatst opdonderdag 1 augustus 2019 - 10:35

PvdA-kamerleden Attje Kuiken en Kirsten van den Hul hebben in de Tweede Kamer vragen gesteld over de weggepeste transgenderstel uit Heerlen.

Kuiken en Van den Hul vragen zich onder meer af of de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Justitie en Veiligheid wel op de hoogte zijn van de omvang van dit probleem.

Lees ook: Transgenderstel Heerlen verlaat flat om gedreig en gepest

Bedreigingen
Het transgenderstel Kristiana Moretti en Arianna Brink verlaten de Auroraflat in Heerlen vanwege de aanhoudende bedreigingen en het getreiter van hangjongeren uit de buurt. De kamerleden willen onder andere van de ministers weten of lokale bestuurders en de politie beschikken over voldoende mogelijkheden om personen die LHBTI’s lastig vallen en wegpesten aan te spreken en aan te pakken. Ook willen ze weten of er meer voorbeelden zijn van het wegpesten van LHBTI’s in Nederland.

Lees ook: Heerlen voert al jaren strijd tegen 'transgender-pesters'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen