Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kamer wil kijken naar uitbreiding bij spoor in Venlo

Geplaatst opdinsdag 6 december 2016 - 17:38

De Tweede Kamer vindt unaniem dat de regering moet onderzoeken of en welke investeringen in het spoor nodig zijn om Venlo verder uit te bouwen als internationaal vervoersknooppunt.

In de motie van de regeringspartijen VVD en PvdA wordt Venlo een onmisbaar knooppunt in het goederenvervoer genoemd 'als poort naar de rest van Europa'.

Minister
VVD-minister Melanie Schultz-van Haegen ziet de motie als ondersteuning van haar beleid. Zo wijst zij op de 30 miljoen die het Rijk bijdraagt aan de railterminal Greenport Venlo. Die moet eind 2018 klaar zijn. De minister wil in het voorjaar bekijken of het nodig is om nog iets extra's te doen en hoe dat dan betaald moet worden.

Economische schade
Zo ligt er een plan op tafel van de zogeheten Stuurgroep Derde Spoor om nog eens 20 miljoen te investeren rond het spoor in Venlo. Dat moet de economische schade helpen opvangen van de werkzaamheden aan het spoor in Duitsland. Die duren 7 jaar. In de stuurgroep zitten onder meer vervoersorganisaties en verladers van chemische producten.

Tijdelijke oplossing
In een recente vergadering van de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur noemde minister Schultz-van Haegen dat veel geld voor een tijdelijke oplossing. Maar ook zei ze nut en noodzaak van het pakket maar ook van iedere voorgestelde maatregel afzonderlijk te willen beoordelen 'of het iets is waar we mee aan de slag kunnen'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

'IJzeren Rijn bij Weert veilig genoeg voor goederentreinen'
Verbreding A67 Venlo - Eindhoven stuk dichterbij
Kamer steunt verbreding A67 Venlo - Eindhoven
Limburg wil onderzoek naar internationale treintrajecten
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen