Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kamer wil kijken naar uitbreiding bij spoor in Venlo

Geplaatst opdinsdag 6 december 2016 - 17:38

De Tweede Kamer vindt unaniem dat de regering moet onderzoeken of en welke investeringen in het spoor nodig zijn om Venlo verder uit te bouwen als internationaal vervoersknooppunt.

In de motie van de regeringspartijen VVD en PvdA wordt Venlo een onmisbaar knooppunt in het goederenvervoer genoemd 'als poort naar de rest van Europa'.

Minister
VVD-minister Melanie Schultz-van Haegen ziet de motie als ondersteuning van haar beleid. Zo wijst zij op de 30 miljoen die het Rijk bijdraagt aan de railterminal Greenport Venlo. Die moet eind 2018 klaar zijn. De minister wil in het voorjaar bekijken of het nodig is om nog iets extra's te doen en hoe dat dan betaald moet worden.

Economische schade
Zo ligt er een plan op tafel van de zogeheten Stuurgroep Derde Spoor om nog eens 20 miljoen te investeren rond het spoor in Venlo. Dat moet de economische schade helpen opvangen van de werkzaamheden aan het spoor in Duitsland. Die duren 7 jaar. In de stuurgroep zitten onder meer vervoersorganisaties en verladers van chemische producten.

Tijdelijke oplossing
In een recente vergadering van de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur noemde minister Schultz-van Haegen dat veel geld voor een tijdelijke oplossing. Maar ook zei ze nut en noodzaak van het pakket maar ook van iedere voorgestelde maatregel afzonderlijk te willen beoordelen 'of het iets is waar we mee aan de slag kunnen'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'IJzeren Rijn bij Weert veilig genoeg voor goederentreinen'
Verbreding A67 Venlo - Eindhoven stuk dichterbij
Kamer steunt verbreding A67 Venlo - Eindhoven
Limburg wil onderzoek naar internationale treintrajecten
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen