Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamer verbolgen over bonussen beleggers APG

Geplaatst opdinsdag 16 mei 2017 - 15:18

De Tweede Kamer en het kabinet hebben dinsdag kritiek geuit op de 31,5 miljoen euro aan bonussen voor beleggers van pensioenuitvoerder APG in Heerlen.

APG is onder meer actief voor ambtenarenpensioenfonds ABP. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Pensioenen) zei haar wenkbrauwen te hebben gefronst.

Perverse bonuscultuur
PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk sprak over een perverse bonuscultuur. Ook PVV en 50PLUS laakten de bonussen en eisten stappen van Klijnsma. Zij zegde toe de kwestie aan te kaarten bij minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken als werkgever.

Negatief
Een jaar geleden had de PvdA-bewindsvrouw zich ook al negatief uitgelaten over de toenmalige ronde aan bonussen bij APG. Volgens CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt zou Klijnsma toen eveneens hebben beloofd de kwestie aan te kaarten bij Plasterk, maar er zou niets zijn gebeurd. Hij noemde de jongste toezegging van Klijnsma een merkwaardig toneelstuk.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Pensioenuitvoerder APG uit Heerlen wil bonussen aanpakken
Twee bedrijven met 400 banen naar Campus Heerlen
Groot onderzoek financiële technologie naar Heerlen
Nieuw samenwerkingsverband op Brightlands Campus
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen