Tattoo tatoeage

Aantal tattooshops in Limburg meer dan verdubbeld

Met meer dan 15 tattooshops per 100.000 Limburgers moet onze provincie alleen Flevoland voor zich dulden als het gaat om de dichtheid van bedrijven waar mensen terecht kunnen voor een stukje lichaamskunst.

Coronacrisis zet rem op Limburgse bedrijvigheid
Coronacrisis zet flinke rem op Limburgse bedrijvigheid

De Kamer van Koophandel (KvK) signaleert een flinke rem op de bedrijvigheid in Limburg door de coronacrisis.

Handdruk handen schudden samenwerking bedrijven stock
Aantal faillissementen en starters blijft gelijk

Ondanks de coronacrisis is het aantal faillissementen in mei in Limburg gelijk gebleven, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

vrouwelijke ondernemers, ondernemen, zelfstandig, eigen baas (stock)
Stijging vrouwelijke ondernemers het laagst in Limburg

Limburgse vrouwen zijn minder geneigd om actief te worden als ondernemer.

werk zzp bedrijven kvk stock
Aantal bedrijven groeide minst hard in Limburg

Nederland telt sinds begin dit jaar net iets meer dan twee miljoen ondernemingen. Van alle provincies kende Limburg de minste groei, met een plus van 3 procent.

Maar één Limburgs bedrijf in Innovatie Top 100

Energy Essentials Group BV uit Maastricht staat dit jaar als enige Limburgse bedrijf in de top 100 van meest innovatieve MKB-bedrijven.

Aantal Limburgse bedrijven stijgt licht

In de eerste helft van dit jaar zijn 1.283 nieuwe bedrijven in Limburg erbij gekomen. In onze provincie zijn nu in totaal 98.608 ondernemers.

Maastrichtse kinderwagens meest vernieuwend volgens KvK

De uit gerecycled materiaal gemaakte kinderwagens van Maastrichtse bedrijf Greentom staat bovenaan in de MKB Innovatie Top 100.

Video: Jonge Limburgse ondernemers timmeren aan de weg

Het jonge ondernemerschap in Limburg is populair. In vijf jaar tijd is het aantal ondernemers van 18 jaar of jonger met 150 procent gegroeid.

LLTB koopt Ursulinenklooster terug

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond koopt het Ursulinenklooster in Roermond terug.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten