Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kamer gaat stap verder om Defensiekantoor te redden

Geplaatst opwoensdag 7 december 2016 - 19:45

CDA en PvdA in de Tweede Kamer willen VVD-minister Jeanine Hennis-Plasschaert alsnog dwingen om de sluiting van het betaalkantoor van defensie in Eygelshoven op te schorten.

CDA-kamerlid Raymond Knops uit Hegelsom en PvdA-kamerlid Sultan Günal-Gezer hebben daartoe samen een amendement ingediend. Donderdag wordt daarover gestemd.

Motie
Twee weken geleden nam de Tweede Kamer al met ruime meerderheid een motie aan om de sluiting van
Eygelshoven en de verhuizing naar het hoofdkantoor in Utrecht uit te stellen. Maar de minister legde die motie naast zich neer.

Lees ook: Minister houdt vast aan sluiting betaalkantoor

Amendement
Daarom dienen CDA en PvdA nu een amendement in omdat daarmee rechtstreeks kan worden ingegrepen in de begroting. De minister kan dat dan niet meer veranderen.
In het amendement worden de eenmalige kosten van de verhuizing, 300.000 euro, uit de begroting gehaald.

Verhuizing
Daarmee kan de beoogde jaarlijkse besparing door de verhuizing van 200.000 euro in ieder geval voor ruim een jaar worden opgevangen. Het gaat dan om kosten van bijvoorbeeld nutsvoorzieningen, dienstreizen en IT-ondersteuning. In de tussentijd moet de minister in overleg met de regio waarbij ook naar alternatieve locaties in Zuid-Limburg moet worden gekeken.

Campus Heerlen
Ook moeten de eerder toegezegde nieuwe vormen van samenwerking tussen defensie en de Smart
Services Campus in Heerlen concreet worden gemaakt. Een definitief besluit mag de regering pas nemen na overleg met de Tweede Kamer, zo staat in het amendement.

Duidelijk
CDA-kamerlid Raymond Knops zegt dat het er vooral om gaat dat er eerst duidelijkheid is over alternatieven voor de 34 burgermedewerkers en 16 militairen van het betaalkantoor in Eygelshoven. "De minister moet eerst boter bij de vis leveren voordat we sluiting van Eygelshoven willen overwegen", aldus Knops. "Nu zijn haar beloftes nog veel te vaag."

De verwachting is dat de Tweede Kamer het amendement van CDA en PvdA aanneemt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Defensie kijkt naar campus voor personeel Eygelshoven
Slachtoffers Chroom-6: schadevergoeding vorm van erkenning
Twee bedrijven met 400 banen naar Campus Heerlen
Limburg heeft eigen Loopbaan Ontwikkel Centrum
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen