Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kamer- en Statenvragen na Tihange-rapport Onderzoeksraad

Geplaatst opdonderdag 1 februari 2018 - 9:43

De Tweede Kamerfractie van de PvdA wil weten hoe het zit dat autoriteiten in Nederland zich volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid onvoldoende bewust zijn van incidenten met kerncentrales.

Liliane Ploumen en Gijs van Dijk willen dat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken hier iets aan doet.

Rapport
De schriftelijke vragen komen daags na het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, waarin staat dat er veel te verbeteren valt op het gebied van voorbereidingen op een mogelijk incident met de Belgische kerncentrales van Tihange en Doel.

Lees ook: Voorbereiding op kernongeluk schiet tekort

Samenwerking
De Kamerleden vragen verder welke maatregelen de minister gaat nemen om beter om te gaan met mogelijke incidenten, en of ze de samenwerking met België en Duitsland op dit gebied wil verbeteren. Ook moet de communicatie bij incidenten volgens de PvdA'ers verbeterd worden.

Ook de coalitiepartijen D66 en CDA in het Limburgs Parlement hebben vragen gesteld naar aanleiding van het rapport van de OVV.

Praten
Daarin dringen ze er bij gouverneur Theo
Bovens op aan met zijn collega's aan weerszijden van de grens ter gaan praten over de conclusies om zo ook in Duitsland en België draagvlak voor betere samenwerking te creëren. Ook pleiten zij voor een grote grensoverschrijdende oefening met betrekking tot een nucleair ongeluk.

Motie
D66 en CDA zeggen bezorgd te zijn over de uitkomsten van het onderzoek.
Zij wijzen erop dat het Limburgs Parlement al in februari 2016 een motie heeft aangenomen waarin wordt opgeroepen de samenwerking met Duitsland en België inzake Tihange te verbeteren.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen