Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamer- en Statenvragen na Tihange-rapport Onderzoeksraad

Geplaatst opdonderdag 1 februari 2018 - 9:43

De Tweede Kamerfractie van de PvdA wil weten hoe het zit dat autoriteiten in Nederland zich volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid onvoldoende bewust zijn van incidenten met kerncentrales.

Liliane Ploumen en Gijs van Dijk willen dat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken hier iets aan doet.

Rapport
De schriftelijke vragen komen daags na het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, waarin staat dat er veel te verbeteren valt op het gebied van voorbereidingen op een mogelijk incident met de Belgische kerncentrales van Tihange en Doel.

Lees ook: Voorbereiding op kernongeluk schiet tekort

Samenwerking
De Kamerleden vragen verder welke maatregelen de minister gaat nemen om beter om te gaan met mogelijke incidenten, en of ze de samenwerking met België en Duitsland op dit gebied wil verbeteren. Ook moet de communicatie bij incidenten volgens de PvdA'ers verbeterd worden.

Ook de coalitiepartijen D66 en CDA in het Limburgs Parlement hebben vragen gesteld naar aanleiding van het rapport van de OVV.

Praten
Daarin dringen ze er bij gouverneur Theo
Bovens op aan met zijn collega's aan weerszijden van de grens ter gaan praten over de conclusies om zo ook in Duitsland en België draagvlak voor betere samenwerking te creëren. Ook pleiten zij voor een grote grensoverschrijdende oefening met betrekking tot een nucleair ongeluk.

Motie
D66 en CDA zeggen bezorgd te zijn over de uitkomsten van het onderzoek.
Zij wijzen erop dat het Limburgs Parlement al in februari 2016 een motie heeft aangenomen waarin wordt opgeroepen de samenwerking met Duitsland en België inzake Tihange te verbeteren.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen