Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamer- en Statenvragen na Tihange-rapport Onderzoeksraad

Geplaatst opdonderdag 1 februari 2018 - 9:43

De Tweede Kamerfractie van de PvdA wil weten hoe het zit dat autoriteiten in Nederland zich volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid onvoldoende bewust zijn van incidenten met kerncentrales.

Liliane Ploumen en Gijs van Dijk willen dat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken hier iets aan doet.

Rapport
De schriftelijke vragen komen daags na het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, waarin staat dat er veel te verbeteren valt op het gebied van voorbereidingen op een mogelijk incident met de Belgische kerncentrales van Tihange en Doel.

Lees ook: Voorbereiding op kernongeluk schiet tekort

Samenwerking
De Kamerleden vragen verder welke maatregelen de minister gaat nemen om beter om te gaan met mogelijke incidenten, en of ze de samenwerking met België en Duitsland op dit gebied wil verbeteren. Ook moet de communicatie bij incidenten volgens de PvdA'ers verbeterd worden.

Ook de coalitiepartijen D66 en CDA in het Limburgs Parlement hebben vragen gesteld naar aanleiding van het rapport van de OVV.

Praten
Daarin dringen ze er bij gouverneur Theo
Bovens op aan met zijn collega's aan weerszijden van de grens ter gaan praten over de conclusies om zo ook in Duitsland en België draagvlak voor betere samenwerking te creëren. Ook pleiten zij voor een grote grensoverschrijdende oefening met betrekking tot een nucleair ongeluk.

Motie
D66 en CDA zeggen bezorgd te zijn over de uitkomsten van het onderzoek.
Zij wijzen erop dat het Limburgs Parlement al in februari 2016 een motie heeft aangenomen waarin wordt opgeroepen de samenwerking met Duitsland en België inzake Tihange te verbeteren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen